Avertisment dur privind legea salarizării: „Dacă se va aplica, probabil după o jumătate de an salariile vor fi tăiate la loc”

| 29 mai, 13:51

Aplicarea legii salarizării unice va duce la situaţia în care, probabil, după o jumătate de an inflaţia şi rata de îndatorare a statului vor creşte atât de mult, încât autorităţile vor fi nevoite să taie la loc majorările salariale, a declarat, luni, Florin Jianu, reprezentant al Consiliului Naţional pentru Întreprinderile Private Mici şi Mijlocii (CNIPMM) şi fost ministru pentru Mediul de Afaceri.

„Dacă se insistă pe aplicarea acestei legi, vom asista la o lipsă de sustenabilitate. O vom vedea probabil aplicată o jumătate de an, după care nu vor mai exista bani, inflaţia va creşte, rata de îndatorare a statului va creşte şi probabil foarte scurt timp vom reveni la situaţia iniţială, lucru care însă nu va fi simplu, pentru că practic se vor tăia salariile”, a spus Jianu, în cadrul unei conferinţe de presă.

El a amintit că, în 2014, Curtea Constituţională a decis că tăierile de salarii din timpul Guvernului Boc nu au fost constituţionale, iar statul a trebuit să dea banii înapoi.

„Ridicăm încă o dată acest semnal de alarmă, pentru că este nevoie de echilibru, este nevoie, dincolo de calculele politice, de calcule economice foarte bine justificate, bazate pe puterile economiei actuale. Şi, încă o dată, să introducem întotdeauna sursa banilor”, a adăugat Jianu.

Potrivit acestuia, legea a fost votată de Senat cu 54 de modificări admise, însă fără a exista o evidenţă a impactului şi fără a se arăta de unde vor veni aceşti bani.

Tag-uri: Florin Jianu
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ