Avertisment MAE de călătorie: Furtuni violente de zăpadă în Europa

| 05 dec, 2013

Ministerul Afacerilor Externe atenționează cetățenii români care doresc să călătorească în Danemarca asupra deteriorării condițiilor meteorologice nefavorabile începând de joi după-amiază până vineri seara.

Potrivit unui comunicat de presă al MAE transmis, joi, AGERPRES, prognoza meteo nefavorabilă vizează scăderea bruscă a temperaturilor, sub pragul de îngheț, furtuni violente cu vânt cu viteze de peste 100 km/h și căderi abundente de zăpadă.

"Autoritățile daneze au anunțat atât închiderea mai multor drumuri și poduri, cât și suspendarea traficului feroviar și aerian, în anumite intervale sau pe întreaga perioadă a avertizării meteorologice, după caz. Totodată, instituțiile publice vor funcționa în baza unui program de lucru redus", se arată în comunicat.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români aflați în Danemarca sau celor care tranzitează acest stat în intervalul sus-menționat să urmărească avertizările și să respecte instrucțiunile emise în acest sens de autoritățile daneze, să se informeze din timp asupra condițiilor de călătorie și să-și echipeze automobilele corespunzător pentru condițiile de iarnă.

Furtuna Xaver a început deja să devasteze Regatul Unit cu rafale de vânt de peste 160 de kilometri pe oră. În orele următoare, Germania, Polonia, Danemarca şi Suedia vor fi lovite de ploi torenţiale, ninsori şi rafale de vânt puternice.

Furtuna Xaver face ravagii deja în Marea Britanie, unde peste 20 de mii de case au rămas fără curent electric. Autorităţile au anunţat în orele următoare ploi torenţiale care vor cauza inundaţii majore.

Germania şi Polonia vor fi cele mai afectate, meteorologii au emis deja cod roşu. De aceea, autorităţile germane i-au sfătuit pe localnici să-şi securizeze locuinţele, iar conducerea aeroportului din Hamburg i-a avertizat pe călători de posibile anulări ale zborurilor sau întârzieri.

În Suedia şi Danemarca autorităţile au anulat mai multe trenuri pentru a preveni viitoarele incidente apărute pe calea ferată. De asemenea, traficul maritim în Marea Nordului şi Marea Baltică a fost dat şi acesta peste cap.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ