AVERTISMENT NATO fără precedent: RĂZBOIUL DIN UCRAINA ajunge la graniţa României

| 18 mar, 15:41

Activităţile Rusiei în peninsula Crimeea şi în estul Ucrainei sunt o abatere de la normele internaţionale şi ar putea afecta Bulgaria, a declarat adjunctul Comandantului Suprem al Forţelor Aliate din Europa, generalul Adrian Bradshaw, relatează Novinite, potrivit Agerpres.

 

În cadrul unei conferinţe de presă la Sofia cu şeful Statului Major bulgar, vice-amiralul Rumen Nikolov, generalul Adrian Bradshaw a declarat că evenimentele recente ar putea avea repercusiuni nu numai asupra Bulgariei, ci asupra tuturor statelor membre ale NATO, şi în special asupra celor situate în flancul estic al Alianţei Nord-Atlantice.

Generalul Bradshaw a afirmat că este absolut necesar ca aliaţii să primească asigurări că vor primi sprijin în cazul oricărei ameninţări, în conformitate cu articolul 5 din Tratatul Atlanticului de Nord din 1949, care spune că 'un atac armat împotriva unuia sau mai multor (aliaţi) din Europa sau America de Nord va fi considerat un atac împotriva tuturor'.

Adrian Bradshaw a discutat cu Rumen Nikolov despre exerciţiile internaţionale ale forţelor aliate organizate în prezent în Bulgaria şi, de asemenea, despre măsurile necesare privind instituirea unor forţe NATO de răspuns rapid la situaţii de criză.

La rândul său, Nikolov a afirmat că Bulgaria este gata să-şi îndeplinească angajamentele de securitate luate în cadrul Alianţei. El a subliniat că exerciţiile în curs nu au legătură cu evenimentele actuale din Ucraina şi nu sunt legate de o 'operaţiune specifică', deoarece acestea au fost planificate cu mult înainte, în 2013-2014, a informat postul de radio Darik.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ