AVERTIZARE IGSU: Populația să-și facă provizii de apă și hrană uscată în eventualitatea unui cutremur puternic

| 26 ian, 19:55

IGSU avertizează că românii trebuie să aibă în permanență în locuință provizii de apă, hrană uscată, bandaje și medicamente, pentru a putea supraviețui o perioadă mai lungă de timp, în cazul în care sunt prinși sub dărâmături.

Potrivit ghidului întocmit de specialiștii Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), odată cu mutarea într-o casă nouă ori la prima zugrăvire sau reamenajare, așezarea mobilierului trebuie gândită în așa fel încât spațiile să nu fie aglomerate cu piese de mobilier instabile în vecinătatea locurilor în care membrii familiei petrec cea mai mare parte din timp.

Aparatele casnice de mari dimensiuni trebuie fixate bine, pentru ca, în cazul în care acestea se deplasează, să nu se rupă racordurile.

În locuință este necesar să existe cel puțin un stingător de incendiu, care să fie depozitat într-un loc cunoscut și accesibil în orice moment.

Pompierii recomandă locatarilor să aibă în casă și o trusă de scule adecvată pentru deblocări, iar în biroul asociației de proprietari să existe unelte pentru intervenții la rețelele de gaze și apă sau pentru deblocări ușoare.

În același timp, oamenii sunt sfătuiți să aibă în casă rezerve de alimente uscate și de conserve, apă de băut, o trusă de prim ajutor cu medicamente, pansamente, lanterne, un aparat de radio și baterii de schimb, un fluier și telefon mobil.

 

Tag-uri: cutremur, IGSU, provizii
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ