Avertizare meteo. Ploi şi vijelii după caniculă în toată ţara, începând de miercuri

| 13 aug, 10:50

Administraţia Naţională de Meteorologie a anunţat că după zilele cu temperaturi caniculare, vremea se răceşte şi vor fi manifestări de instabilitate atmosferică şi cantități de apă însemnate. De asemenea, ANM a emis o alertă şi pentru Bucureşti. Potrivit meteorologilor, vremea va continua să fie caniculară marţi şi miercuri în Capitală, dar de joi îşi fac apariţia ploile, care vor avea şi caracter torenţial.

COD GALBEN

Canicula va persista pe arii extinse în zonele de câmpie și de podiș, unde disconfortul termic va fi în continuare accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unităţi.

Temperaturile maxime, cu mult mai mari decât mediile climatologice specifice perioadei, se vor situa în general între 34 și 37 de grade, cu cele mai ridicate valori în regiunile vestice și sud-vestice.

Local, în noaptea de marți spre miercuri (13/14 august), temperaturile minime se vor situa în jurul valorii de 20 de grade.

Tulcea : Temperaturi ridicate extreme

 

Informare meteorologică, intervalul 14 august ora 9 – 16 august, ora 9
Vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferică, ce se va manifesta prin intensificări ale vântului, vijelii, averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și grindină. Astfel de fenomene vor fi mai frecvente la început în regiunile vestice și nord-vestice, apoi aria lor se va extinde treptat și în restul teritoriului.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 20 l/mp și izolat 40...50 l/mp.

Pe parcursul zilei de miercuri (14 august), disconfortul termic și canicula vor persista în sudul, estul și centrul teritoriului.

 

PROGNOZĂ METEOROLOGICĂ SPECIALĂ PENTRU MUNICIPIUL BUCUREȘTI
Marţi, vremea caniculară va persista, în orele amiezii disconfortul termic se va menține accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperatura maximă va fi de 35...36 de grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 19 grade. Cerul va fi senin, iar vântul va sufla slab și moderat.

Miercuri, disconfortul termic va persista, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 34 de grade. Cerul va fi mai mult senin, ziua și variabil, noaptea. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 18...19 grade, ușor mai scăzută în zona
preorășenească.

Joi, vremea va deveni instabilă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate mai ales după-amiază și noapțea, când vor fi perioade cu intensificări ale vântului, averse ce vor avea și caracter torențial și descărcări electrice. Temperatura maximă va fi de 30...31 de grade, iar cea minimă de 17....18 grade.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ