Avocat: "Alina Bica nu poate părăsi Costa Rica pentru că este expusă represaliilor din ţara de origine"

| 08 mai, 09:27

Avocatul Alinei Bica a declarat, luni, la instanţa supremă, în cadrul procesului în care Alina Bica este judecată alături de Şerban Pop şi de Horia Simu, că fosta şefă a DIICOT nu poate părăsi Costa Rica pentru că este expusă represaliilor în România.

Alina Bica nu poate părăsi Costa Rica pentru că este expusă represaliilor din ţara de origine, susţine avocatul acesteia. "Este în imposibilitatea de deplasare din cauza unor afecţiuni la nivel lombar. Nu mai există o cursă transatlantica pe apă la acest moment. Doamna Bica susţine că doreşte să dea o declaraţie în faţa dumneavoastră, vă solicit permisiunea se a depune documente. Are un carnet provizoriu de refugiat până la 30 ianuarie 2019. La acest moment nu poate parasi Costa Rica pentru ca este expusa represaliilor din tara de origine", a spus în sala de judecată avocatul Alinei Bica.

De asemenea, avocatul a cerut instanţei să verifice implicarea SRI în acest caz. În acest dosar, magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au condamnat-o, pe 26 ianuarie 2017, pe Alina Bica, fostul procuror-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), la trei ani şi şase luni cu executare pentru favorizarea făptuitorului, încadrarea juridică fiind schimbată din luare de mită şi participaţie improprie sub forma determinării cu intenţie la săvârşirea fără vinovăţie a infracţiunii de abuz în serviciu în favorizarea făptuitorului.

În acelaşi dosar, fostul şef al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, Şerban Pop, a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă. Şi în cazul acestuia, încadrarea juridică a fost schimbată din complicitate la infracţiunea de dare de mită în trafic de influenţă.

Totodată, afaceristul Horia Simu a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare pentru cumpărare de influenţă. Şi în cazul acestuia, judecătorii instanţei supreme au schimbat încadrarea juridică din dare de mită în cumpărare de influenţă.

Decizia nu a fost definitivă, apelul fiind în curs de judecare.

Potrivit rechizitoriului DNA, în 2014, Şerban Pop ar fi primit de la Horia Simu aproximativ 230.000 de euro, cash şi sub forma a două contracte de consultanţă judiciară, pentru a interveni la conducerea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), în scopul soluţionării favorabile a unui dosar penal al omului de afacev

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ