Avocatul Gheorghe Piperea va ataca în instanţă noua candidatură a lui Piedone

| 25 apr, 10:55

Fostul primar al Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, şi-a depus din nou candidatura, însă va fi iarăşi contestat în justiţie. Avocatul Gheorghe Piperea a anunţat că va ataca în instanţă noua candidatură a lui Cristian Popescu Piedone la Primăria Sectorului 4, pentru că sunt mai multe motive care îi interzic fostului edil să candideze.

Piedone a strâns 5.600 de semnături, însă nu va candida ca independent, ci din partea Partidului Puterii Umaniste. Asta în ciuda opoziţiei conducerii acestei formațiunii politice.


Potrivit avocatului Gheorghe Piperea, cel care a contestat şi prima candidatură a lui Popescu Piedone, acesta nu poate candida pentru că justiţia a anulat dreptul fostului edil de a se lupta pentru un nou mandat.


”Sunt obligat să o contest, din câte ştiu mai sunt alte câteva sute de contestaţii care se pregătesc, în primul rând ale celor din Asociaţia Colectiv, dar şi alte contestaţii. Părerea mea este că avem de-a face cu o sfidare a acestor oameni, este şi o sfidare a justiţiei, pentru că justiţia a anulat acea candidatură, şi nu doar 2.500 de semnături”,a declarat Gheorghe Piperea, citat de News.ro.


Avocatul a adăugat că mai există un motiv pentru care va contesta candidatura lui Piedone, care îi priveşte pe toţi urmăriţii penal supuşi, într-un fel sau altul, unor măsuri preventive, cum este controlul judiciar pe cauţiune.


”De regulă, condiţiile sunt să nu te mişti oriunde vrei, ci într-un anumit perimetru. De exemplu, dacă s-ar pune problema să meargă în străinătate, pentru un primar ales, dar care este sub control judiciar, acest lucru nu e posibil, deoarece controlul judiciar nu îţi permite să ieşi din ţară”, a mai explicat Gheorghe Piperea.

Candidatura lui Piedone a atras şi antipatia rudelor victimelor din clubul Colectiv. De altfel, aceasta a fost respinsă iniţial, miercuri, după ce s-a dovedit că aproape jumătate din cele peste 5.000 de semnături strânse nu îndeplineau condiţiile legii.


Mai mult, Magistraţii Tribunalului Bucureşti au respins marţi candidatura fostului edil al Sectorului 4, decizia fiind definitivă. Chiar şi în urma acestor hotărâri, Piedone a declarat că va continua campania de strângere de semnături. A spus că vrea să fie lăsat să se supună judecăţii prin vot.


Campania de strângere de semnături a fostului edil a ajuns în atenţia publicului şi prin intermediul altor evenimente. Jurnaliştii au înregistrat zilele acestea cum cei din staff-ul de campanie al lui Piedone fumau în sediu. Însă aceştia au fost daţi afară chiar de către oamenii legii care trebuiau să constate ilegalitatea.


Se pare că pe fostul primar îl protejează chiar oamenii pe care i-a avut în subordine până nu demult. Când vine vorba de Piedone, poliţistii locali nu văd neregulile şi refuză să aplice legea.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ