AVOCATUL POPORULUI anchetează cazul tinerei de la centrul de refugiaţi care a încercat să se SINUCIDĂ

| 10 sep, 18:02

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu şi a declanşat o anchetă în cazul tinerei din Armenia, cazată într-un centru de refugiaţi din Bucureşti, care ar fi încercat să se sinucidă.

"Ancheta are loc având în vedere dispoziţiile art. 18 şi art. 34 din Constituţie care privesc cetăţenii străini şi apatrizii şi dreptul la ocrotirea sănătăţii", informează un comunicat al Avocatului Poporului.

Inspectoratul General pentru Imigrări a informat miercuri că tânăra de 19 ani din Armenia, cazată în Centrul Regional de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil Bucureşti, care a acuzat dureri abdominale şi stări de ameţeală şi a fost transportată la spital, se află sub supraveghere medicală şi psihologică.

"În dimineaţa zilei de 9 septembrie, o tânără de 19 ani, din Armenia, cazată în Centrul Regional de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil Bucureşti, a acuzat dureri abdominale şi stări de ameţeală. În urma consultului medical efectuat la nivelul centrului, a fost solicitată imediat o ambulanţă în vederea transportării tinerei la o unitate spitalicească, pentru îngrijiri medicale de specialitate. Persoana este cazată la Centru din luna martie 2015. (...) Conform regulamentului şi procedurilor, la cazarea în centru, aceasta a fost evaluată din punct de vedere medical şi psihologic. În prezent, se află sub supraveghere medicală şi psihologică", se preciza în comunicatul IGI.

Tânăra a fost transportată la Spitalul Floreasca, după ce ar fi înghiţit medicamente anticonvulsive.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ