Avocatul Poporului cere Poliţiei explicaţii pentru prezenţa minorului la audierea şoferului

| 10 aug, 09:45

Avocatul Poporului solicită lămuriri Brigăzii Rutiere de Poliţie în legătură cu situaţia în care s-a aflat copilul minor al şoferului audiat de autorităţi în cazul plăcuţelor de înmatriculare anti-PSD. Totodată, instituţia cere Brigăzii Rutiere să comunice în ce măsură poate asigura, în situaţii similare, asistenţă psihologică, hrană şi apă, dar şi un mediu propice pentru minori, cât timp aparţinătorii sunt în incintă.

Avocatul Poporului solicită lămuriri Brigăzii Rutiere de Poliţie în legătură cu situaţia în care s-a aflat copilul minor al şoferului audiat de autorităţi după ce ar fi folosit numere de înmatriculare ofensatoare. Demersul Avocatului Poporului vizează posibila încălcare a art. 49 din Constituţia României privind protecţia copiilor şi a tinerilor, se arată într-un comunicat de miercuri al instituţiei.

"Totodată, având în vedere dispoziţiile art. 6 din Legea nr. 272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului, potrivit cărora respectarea şi promovarea cu prioritate a interesului superior al copilului este un principiu fundamental şi neechivoc, Avocatul Poporului a solicitat Brigăzii de Poliţie Rutieră din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti să comunice în ce măsură instituţia, în situaţii similare, poate asigura asistenţă psihologică, hrană şi apă, dar şi un mediu propice pentru minori, în perioada cât aparţinătorii se află în incintă", scrie în comunicat.

Conform sursei citate, Avocatul Poporului a fost sesizat şi, totodată, a luat cunoştinţă din mass-media despre faptul că, în 30 iulie 2018, conducătorul unui autovehicul cu numere de înmatriculare ofensatoare a fost reţinut şi condus la sediul Brigăzii Rutiere de Poliţie, fiind însoţit de fiul său în vârstă de 8 ani. Astfel, minorul a fost nevoit să petreacă mai multe ore în sediul Brigăzii Rutiere de Poliţie şi chiar să asiste la audierea tatălui său.

Reprezentanţi ai Poliţiei Române au declarat, marţi, pentru News.ro, că Parchetul Judecătoriei Sectorului 3 a acceptat propunerea de clasare a dosarului privind plăcuţele de înmatriculare cu mesaj anti-PSD, astfel că, începând de marţi, dosarul este închis oficial, pe motiv că fapta nu există.

Procurorii au decis, de asemenea, ca cele două plăcuţe de înmatriculare să fie restituite autorităţilor din Suedia.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ