Avocatul Poporului, reacție în cazul Oana Stancu-Dan Tăpălagă

| 26 feb, 16:35

Avocatul Poporului a respins o solicitare de a se sesiza în cazul scrisorii adresată de Oana Stancu fiicei jurnalistului Dan Tăpălagă, motivând că legea nu-i permite să se implice într-un incident între persoane fizice.

 

Avocatul Poporului a primit, în ultimele zile, mai multe petiții privind solicitări de sesizare din oficiu în cazul semnalat de presă privind scrisoarea jurnalistei Antena 3, Oana Stancu, adresată unui minor, scrisoare difuzată de către respectivul post de televiziune.

Cu privire la solicitările sus-menționate,Avocatul Poporului precizează faptul că Legea nr. 35/1997 privind organizarea și funcționarea instituției, republicată, stabilește competența acestei instituții la Art. 1 alin. (1) care statuează că Instituția Avocatul Poporului are drept scop apărarea drepturilor și libertăților persoanelor fizice în raporturile acestora cu autoritățile publice, iar la Art. 28 este stabilit că prevederile prezentei legi se aplică și actelor administrative ale regiilor autonome.

Prin urmare, Avocatul Poporului examinează cererile care au ca obiect sesizarea încălcării drepturilor și libertăților cetățenești, prin acte sau fapte administrative, de către autorități ale administrației publice și regii autonome.

Avocatul Poporului nu se poate sesiza în situația unor presupuse încălcări ale drepturilor și libertăților cetățenești ale unor persoane fizice, prin acte sau fapte de natură administrativă, civilă, contravențională, penală ori de altă natură, săvârșite de către persoane fizice, organizații, asociații, societăți comerciale sau alte entități private, se arată într-un comunicat de presă transmis de Avocatul Poporului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ