Avocatul Poporului s-a sesizat cu privire la cazul a patru minori abandonaţi de mamă la Primăria Podu Iloaiei

| 30 aug, 13:59

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu cu privire la cazul a patru minori abandonaţi de mamă la Primăria Podu Iloaiei, judeţul Iaşi.

Potrivit unui comunicat al Avocatului Poporului, sesizarea a pornit de la un reportaj difuzat de un post de televiziune în data de 23 august. 

"Postul de televiziune PROTV a difuzat (...) reportajul (...) în care este prezentată situaţia a patru minori pe care mama i-a lăsat în sediul Primăriei oraşului Podu Iloaiei, judeţul Iaşi, împreună cu certificatele de naştere ale acestora şi menţionând funcţionarilor publici din cadrul acestei instituţii că este o situaţie temporară, întrucât nu are unde locui pentru că a fost dată afară din casă de rude, dar, după ce îşi va găsi un loc de muncă se va ocupa de îngrijirea copiilor. Potrivit reportajului, minorii nu au fost abuzaţi de mamă, dar în prezent sunt internaţi la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase 'Sfânta Parascheva' Iaşi, întrucât prezintă unele afecţiuni la nivelul pielii, cauzate de mizerie", se precizează în comunicat. 

Avocatul Poporului menţionează că, din datele prezentate în materialul de presă, nu rezultă cărei autorităţi îi revine responsabilitatea în acest caz. 

"Din datele prezentate de către presă nu rezultă dacă reprezentanţii Primăriei oraşului Podu Iloaiei au informat-o pe mamă cu privire la posibilitatea de a beneficia de anumite prestaţii sociale (ajutor social, solicitarea unei locuinţe sociale etc.) sau dacă asistentul social, care este ultima persoană care ar fi vorbit cu mama, a informat-o pe aceasta cu privire la posibilitatea de a se adresa Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Iaşi pentru a analiza posibilitatea cazării într-un centru special pentru ocrotirea mamelor şi copiilor aflaţi în dificultate", se mai arată în comunicatul transmis de Avocatul Poporului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ