BAC 2013. Ministerul Educaţiei: Proba la Limba română nu se va relua

| 01 iul, 2013

BAC 2013: Ministerul Educaţiei a anunţat, astăzi, că proba de Limba şi literatura română nu se va relua, deoarece nu au găsit niciun motiv pentru ca acest lucru să se producă. Precizările vin în contextul în care există suspiciuni că Bacalaureatul a fost fraudat şi că la un liceu din Capitală elevii ştiau subiectele înainte ca examenul să înceapă.

"Acolo unde există suspiciuni de fraudă, cum este cazul Liceului "Dimitrie Bolintineanu" din Bucureşti, ancheta judiciară, aflată în derulare, va stabili prejudiciile create şi măsurile coercitive care se impun", se arată într-un comunicat de presă al MEN.

Totodată, conducerea MEN dezminte că variantele de subiecte la proba de Limba şi literatura română ar fi fost publicate pe internet înainte de ora de susţinere a examenului, respectiv ora 9,00.

MEN mai precizează că punctele sale de vedere oficiale au fost şi continuă să fie comunicate în mod constant şi apreciază toţi reprezentanţii mass-media şi ai societăţii civile care respectă dreptul la o informare corectă a publicului.

"Probele scrise la Bacalaureat iunie - iulie 2013 vor continua, conform calendarului aprobat", subliniază sursa citată.

Comisia de Bacalaureat din liceul Dimitrie Bolintineanu din Bucureşti a fost schimbată, deoarece anchetatorii cred că elevii de aici, cu ajutorul profesorilor, au aflat subiectele şi baremele probei de Limba şi literatura română înainte ca examenul să înceapă. Totodată, conducerea liceului a fost demisă şi zeci de profesori au fost duşi, astăzi, la audieri.

În acest context, PDL a cerut reluarea probei de Limba română la Bacalaureat şi a solicitat Ministerului Educaţiei să prezinte cauzele care au condus la prezentarea subiectelor înaintea probei de examen, după cum a anunţat vicepreşedintele PDL Raluca Turcan.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ