BAC 2013 Stroe: Raportul privind acţiunea poliţiştilor la Bolintineanu, în câteva zile

| 09 iul, 2013

BACALAUREAT 2013. Ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, a declarat că i-a prezentat lui Victor Ponta elementele privind activitatea poliţiştilor judiciarişti la Liceul "Dimitrie Bolintineanu", iar premierul "a înţeles pe deplin situaţia", raportul pe această temă urmând să fie gata "într-o zi, două".

"Premierul a rămas complet mulţumit, a înţeles pe deplin situaţia. Într-o zi, două, vom avea şi un raport despre activitatea poliţiştilor judiciarişti", a spus Stroe, adăugând că la discuţia cu Ponta de la Palatul Victoria a participat şi şeful Poliţiei Române, Petre Tobă.

Tot ministrul Afacerilor Interne a confirmat o informaţie potrivit căreia părintele unui elev de la "Dimitrie Bolintineanu" este cercetat pentru ultraj în urma incidentelor de vineri de la liceu, însă nu a oferit mai multe informaţii, pe motiv că este vorba despre un dosar lucru.

Totodată, Stroe a admis că unii poliţişti care s-au aflat vineri în afara liceului au comis un abuz. "Este evident că au greşit", a spus ministrul, care a ţinut să sublinieze, pe de altă parte, că nu are nimic de reproşat poliţiştilor judiciarişti care au acţionat în interiorul unităţii de învăţământ, pentru punerea în executare a dispoziţiilor procurorilor.

Întrebat despre informaţiilor contradictorii privind mandatele de aducere pe numele unor elevi, Stroe a explicat că a existat o "schimbare de strategie" a procurorilor ce anchetează suspiciunile de fraudă de la bacalaureatul organizat la Liceul "Dimitrie Bolintineanu", din cauza căreia i-a comunicat premierului, vineri, date ce au fost corectate ulterior.

Premierul a declarat anterior, referindu-se la intervenţia la Liceul "Bolintineanu", că în opinia sa au existat nişte probleme de funcţionare, el arătând că, dacă acestea au fost în zona Parchetului, CSM poate lua măsuri, iar dacă au fost în zona Ministrului Afacerilor Interne (MAI), va discuta cu ministrul.

Ponta a menţionat că el nu îl consideră vinovat pe purtătorul de cuvânt al MAI, chiar dacă a furnizat date care s-au dovedit ulterior neadevărate. El a adăugat că aşteaptă în acest sens o informare de la ministrul de Interne, Radu Stroe, arătând că şi acesta trebuie să afle de la cei din subordine cum s-au întâmplat lucrurile.

Anchetatorii au făcut, la 1 iulie, în prima zi a examenelor scrise de la bacalaureat, percheziţii la Liceul "Bolintineanu", cu sprijinul SRI, Direcţiei Generale Anticorupţie şi Poliţiei Capitalei. În timpul percheziţiilor s-au găsit sume de bani în sălile de examen, inclusiv asupra unor profesori.

Cinci profesori din comisia de examen şi 32 de profesori supraveghetori la Liceul "Dimitrie Bolintineanu" au fost audiaţi în 1 iulie la Poliţia Capitalei. Comisia de examen a fost schimbată după proba la Limba română, iar conducerea liceului a fost demisă de Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti. De asemenea, şapte elevi au fost eliminaţi din examenul de Bacalaureat, după ce asupra lor au fost găsite copiuţe, cărţi şi telefoane mobile.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ