Bacău: Primarul Stavarache rămâne în arest la domiciliu; mandatul i-a fost iarăși suspendat

| 07 mar, 15:12

Prefectul județului Bacău, Ioan Ghica, a semnat, luni, ordinul privind "suspendarea de drept a mandatului" primarului municipiului Bacău, Stavarache Romeo, "pe perioada aplicării măsurii preventive a arestului la domiciliu" rămasă definitivă prin decizia penală hotărâtă de Curtea de Apel Bacău.

Instanța Curții de Apel Bacău respinsese, în finalul săptămânii trecute, contestațiile formulate de procurorii DNA și de Romeo Stavarache împotriva deciziei Tribunalului Bacău, din 3 martie, prin care s-a dispus plasarea edilului șef băcăuan în arest la domiciliu pentru 30 de zile.

Procurorul DNA ceruse arest la domiciliu pentru edilul șef al municipiului Bacău, iar avocații acestuia scoaterea sa de sub prevederile măsurii de control judiciar.

Romeo Stavarache a fost prezent la ședința de judecată de la Curtea de Apel, el părăsind Spitalul Județean de Urgență Bacău unde unde fusese transportat cu o ambulanță, pe 1 martie, după ce i se făcuse rău în timpul derulării unui termen din procesul în care este judecat la Tribunalul Bacău pentru fapte de corupție.

Măsura arestului la domiciliu survine după ce Romeo Stavarache a fost acuzat de procurori că a luat legătura cu martorii din dosar, angajați în primărie, atât în scris, cât și prin intermediari, mesajele transmise de el fiind considerate presiuni și amenințări la adresa martorilor.

Propunerea DNA de înlocuire a controlului judiciar a avut în vedere, însă, și incidentul din august 2015 când doi angajați ai primăriei Bacău, martori în procesul de corupție în care este judecat Stavrarache, ar fi fost împiedicați, din dispoziția acestuia, să intre în sala de ședințe a Consiliului Local unde era prezent edilul local, incidentul fiind catalogat de procurori "o dovadă de rea credință din partea primarului'.

Anterior pronunțării arestului său la domiciliu, Stavarache lăsase să se înțeleagă că va candida la un nou mandat pentru funcția de primar al municipiului Bacău din partea unei formațiuni politice pe care nu a dorit, însă, să o facă cunoscută.

Romeo Stavarache este judecat alături de alți patru inculpați într-un dosar în care procurorii DNA indică, în rechizitoriul prezentat instanței, faptul că în perioada 2008 — 2011, direct sau prin intermediul inculpaților Constantin Apostol și Liviu Goian, edilul ar fi pretins și primit de la patru oameni de afaceri băcăuani diverse sume de bani pentru sponsorizări, care, însă, nu se regăsesc în contabilitățile entităților pentru care au fost solicitați.

Apostol și Goian sunt judecați împreună cu Liviu Cenușe sub control judiciar, iar Costel Cășuneanu, al patrulea inculpat în dosar, este în stare de libertate.

Pentru cei vizați în dosar acuzațiile sunt de luare de mită, complicitate la luare de mită, respectiv dare de mită.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ