Bancherii vorbesc de relansarea creditării. Din toamnă

| 21 mai, 2013

Preşedintele Asociaţiei Române a Băncilor, Radu Gheţea, susţine ca din toamnă va fi relansată creditarea dar a pus o condiţie: să se menţină ritmul de creştere şi în al doilea trimestru.

"Apar nişte semne interesante, România reuşeşte să se menţină pe plus. Eu cred că dacă rămânem în continuare pe plus va apărea imediat şi o creştere a apetitului pentru creditare, mult aşteptată de toată lumea, inclusiv de către bănci. Inclusiv noi (băncile - n.r.) aşteptăm să începem creditarea. Zice lumea «de ce nu începeţi?» Păi nu începem pentru că aşteptăm să înceapă altcineva şi se pare că altcineva a început, acel cineva fiind economia, care a început să crească. Dacă acest trend se va menţine, sunt convins că din toamnă vom vorbi de o revigorare a creditării", a afirmat Radu Gheţea.

Potrivita acestuia, există surse de creditare şi expertiză în acest sens. În plus, susţine Gheţea, în ultimul timp multinaţionalele prezente pe piaţa autohtonă au început să se interesezze de condiţiile locale.

În primul trimestru al acestui an, PIB-ul României a crescut în termeni reali cu 0,5% faţă de ultimele trei luni din 20102.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ