BANCA MONDIALĂ susţine integrarea economică a refugiaţilor pentru a le combate sărăcia

| 17 dec, 09:42

Banca Mondială a sugerat miercuri - într-un raport consacrat situaţiei din Orientul Mijlociu - să se încurajeze integrarea economică a refugiaţilor în zonele în care trăiesc pentru a lupta astfel împotriva sărăciei lor, transmite Agerpres.

'Cei circa 1,7 milion de sirieni înregistraţi în Iordania şi Liban trăiesc în condiţii precare în pofida generozităţii guvernelor acestor ţări primitoare', indică Banca Mondială în raportul intitulat 'Bunăstarea refugiaţilor sirieni: învăţăturile Libanului şi Iordaniei', potrivit AFP. 

'Aproape nouă refugiaţi sirieni din zece care trăiesc în Iordania sunt fie săraci, fie pe punctul de a deveni astfel în viitorul apropiat', adaugă Banca Mondială. 'Aproape jumătate dintre refugiaţi sunt copii şi majoritatea sunt femei.' Ei locuiesc mai mult în adăposturi improvizate decât în tabere pentru refugiaţi propriu zise. 

Raportul sugerează extinderea 'asistenţei pentru includerea economică, care ar trebui astfel să devină o parte importantă a creşterii şi a strategiei dezvoltării pentru zonele de primire a refugiaţilor'. 

'Trebuie să se încerce transformarea crizei într-o oportunitate a dezvoltării', a comentat în cursul unei teleconferinţe Shanta Devarajan, economist şef al Băncii Mondiale pentru zona Orientul Mijlociu şi Africa de Nord. 

'Banca Mondială lucrează cu guvernele Regatului Unit şi Iordaniei pentru a institui la faţa locului zone speciale cu întreprinderi în Iordania, unde refugiaţii sirieni şi iordanienii ar putea lucra împreună', a afirmat ea. 

La sfârşitul anului 2014, lumea înregistra aproape 59,5 milioane de persoane deplasate cu forţa, dintre care 19,5 milioane erau refugiaţi, 38,2 milioane - persoane deplasate în interiorul frontierelor propriei ţări şi 1,6 milion - solicitanţi de azil, a amintit Banca Mondială, citând cifre ale Înaltului Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ