Bani spălați în numele Domnului: Maica Mina a adus un prejudiciu statului de aproape 1 milion de lei

| 22 apr, 19:08

Stareța unei mănăstiri din Bihor a fost trimisă în judectă de către procurorii DIICOT, pentru constituirea unui grup infracţional organizat şi spălare de bani, informează ebihoreanul.

Maria Bădilă, cunoscută ca Maica Mina, este învinută că printr-un cont bancar al bisericii a tranzacționat ilegal aproape 1 milion de lei proveniţi de la producătorul şi distribuitorul de medicamente Ropharma.

Investigațiile în dosarul Ropharma a început în vara anului 2012, ca urmare a unei sesizări din oficiu a poliţiştilor de Crimă Organizată din Târgu Mureş. De atunci, în contul bacar al bisericii ar fi intrat o “sponsorizare” în valoare de 914.000 lei de la distribuitorul de medicamente, care recompensa medicii care trimiteau pacienţii la farmaciile firmei, plătindu-i "la negru", prin intermediul măicuței. Acest lucru se întâmpla numai după ce aceasta își oprea un comison de 14% din tranzacțiile făcute.

Banii din comision, aproximativ, 132.000 lei, au fost cheltuiți, printre altele, pe mâncare, vin de împărtăşanie, dar şi pentru o excursie în Grecia.

Anchetatorii au stabilit că stareţa Maica Mina şi Ciprian Niţulescu, patronul farmaciilor Fontana şi Mig Farm, sunt cei care conduceau întreaga operațiune.

După câteva luni de la demararea investigațiilor, au avut loc 23 de percheziții domicilare la mai multe  la mai multe persoane suspectate de spălare de bani proveniţi din evaziune fiscală, prin contul Mănăstirii „Sfintei Cruci” din Oradea. 

Inițial, Maica Mina nu a recunoscut nimic, susținând că toată afacerea a fost condusă de Niţulescu, fără ca ea să ştie sau să se implice.

"Nu am auzit de Ropharma, nu cunoşteam de existenţa unor contracte de sponsorizare cu Mănăstirea pe care o reprezentam şi nici de viramentele făcute către alte persoane", a susţinut maica.

Procurorii DIICOT au stabilit că stareţa și celelalate cinci persoane implicate trebuie trimise în judecată pentru spălare de bani.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ