Cazul Cotabiţă a stârnit REACŢII din partea Ministerului Sănătăţii

| 20 mai, 17:10

În viitor, s-ar putea să nu mai fiţi primiţi în sala de fitness dacă nu aveţi toate analizele la zi. Asta propune Ministerul Sănătăţii, care pregăteşte şi o lege în acest sens. Mai mult, fiecare sală s-ar putea să fie obligată să aibă defibrilatoare, dar şi un medic sau un contract cu un cabinet medical. Asta după ce artistul Gabriel Cotabiţă a suferit un stop cardiorespirator, în timp ce făcea sport într-o sală.

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a declarat miercuri că nu ştie dacă se va găsi soluţia ca fiecare sală de fitness să aibă un medic, dar că este esenţial ca toţi cei care doresc să meargă la o sală de forţă să fie verificaţi de un specialist că au toate aptitudinile medicale. Mai mult, sălile de antrenament ar putea fi obligate să aibă defibrilatoare.

"Ar trebui verificat foarte atent modul în care cei care vin la aceste săli de antrenament, de fitness, de efort fizic crescut au toate aptitudinile medicale. Deci dacă au permisiunea de la medicul curant să desfăşoare un efort de asemenea amploare. Fiind vorba, în cazul respectiv de un pacient (Gabriel Cotabiţă n.r.) cu o anumită vârstă, de circa 60 de ani, cu un cunoscut istoric cardiac, îmi imaginez că recomandările medicale nu au fost tocmai respectate. Lucrurile astea trebuie verificate când cineva intră în sala de antrenament. Nu ştiu dacă se va găsi soluţia şi mai ales rapid de a avea fiecare sală un medic, dar trebuie să aibă cel puţin un contract cu un specialist care poate să verifice lucrurile acestea. Am văzut în multe ţări, există şi acea posibilitate de a avea defibrilatoare pentru o intervenţie rapidă. Nu este încă o decizie luată, ne sfătuim cu toată lumea şi mai ales cu specialiştii, dar esenţial este ca atunci când se permite accesul într-o astfel de sală de antrenamente, omul să aibă toate recomandările de la medic", a declarat ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu.

Aceste măsuri au venit după ce la începutul lunii mai, artistul Gabriel Cotabiţă a suferit un stop cardiorespirator, în timp ce făcea sport într-o sală de fitness.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ