DECISIV: Probleme NOI pentru Gabriel Cotabiţă! Medicii JOACĂ ultima carte... : "doar familia poate decide"

| 21 mai, 09:13

La mai bine de zece zile de când se află în secţia de Terapie Intensivă a Spitalului de Urgenţă Floreasca, situaţia lui Gabriel Cotabiţă este la fel de gravă, dar stabilă. Pacientul se confruntă cu noi probleme, iar medicii vor să-i monteze electrozi pentru testarea permanentă, o ultimă manevră care ţine de ei.

După ce, în urmă cu două zile, lui Gabriel Cotabiţă i-a fost montată o traheostomă prin care i se face respiraţia asistată, medicii vor să îi monitorizeze activitatea cerebrală permanent.

“Unui pacient aflat în starea lui Cotabiţă, imediat după ce a trecut de intervenţia de traheostomie, îi trebuie o electroencefalogramă permanentă, monitorizare continuă a activităţii cerebrale care să înregistreze orice posibilă activitate a creierului. Se montează pe scalp câţiva electrozi, susţinuţi de o cască, iar aceştia înregistrează fiecare impuls. Dacă până acum aceste teste se făceau doar la anumite intervale de timp, după traheostomie ele ar trebui efectuate permanent”, a spus pentru Libertatea un medic din apropierea echipei care îl îngrijeşte pe artist.

Citeşte şi: ŞOCANT! Decizie pentru GABRIEL COTABIŢĂ. Familia este ÎNGENUNCHEATĂ

Această manevră medicală, ultima la îndemâna specialiştilor, ar trebui să releve dacă artistul mai are sau nu activitate cerebrală, iar dacă se demonstrează moartea cerebrală, ce urmează pentru Cotabiţă, doar familia poate decide: deconectarea de la aparate sau menţinerea artificială a vieţii. În această etapă, apar noi probleme pentru artist, provocate de şederea îndelungată la pat.

“Acum apar leziunile de decubit, escarele cauzate de şederea la pat. Aici intervine un specialist în fizioterapie. Pentru că salteaua specială nu e suficientă, el trebuie mişcat de pe o parte pe alta, îngrijit pentru că muşchii se atrofiază. De asemenea, beneficiază de respiraţie asistată, iar acest lucru se face cu ajutorul unui tehnician specializat în utilizarea Positive Air Pressure. Este o echipă mare pusă în mişcare pentru salvarea unui pacient aflat în această stare, iar eforturile sunt mari atât din partea cadrelor medicale, cât şi din partea membrilor familiei care trebuie să dovedească multă stăpânire de sine în primul rând. Este necesar un om lângă pacient care să îi umezească buzele din jumătate în jumătate de oră, să stea lângă el etc. Au fost cazuri de pacienţi care au stat luni bune în comă, dar nu ştiu vreun caz în care aceştia să-şi fi revenit”, a mai spus sursa noastră, potrivit libertatea.ro.

Citeşte şi: Cazul Cotabiţă a stârnit REACŢII din partea Ministerului Sănătăţii

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ