ULTIMA ORĂ: Cotabiţă are un SCOR Glasgow 8! Ce ŞANSE DE RECUPERARE sunt ...

| 27 mai, 19:45

Aflat de aproape trei săptămâni în comă, după ce a fost găsit prăbuşit în sala de fitness a unui hotel, Gabriel Cotabiţă se zbate să trăiască. Medicii de la Spitalul Floreasca au anunţat că artistul are un scor Glasgow 8. Iată ce înseamnă acest lucru şi ce şanse de recuperare sunt.

 

 

După ce au fost vehiculate veşti dintre cele mai contradictorii cu privire la starea artistului, medicii care îl îngrijesc au dat un comunicat în care au precizat că Gabriel Cotabiţă are un scor Glasgow 8 şi că reuşeşte să respire şi fără ajutorul aparatelor, însă doar intervale scurte de timp.

Scorul Glasgow (GSC) se calculează prin evaluarea reacţiilor oculare, verbale şi motorii ale pacientului traumatizat şi prin însumarea punctelor. Valoarea normală a GSC este 15, sub 8 înseamnă comă, iar mai puţin de 3 este areactivitate.

Citeşte şi: Anunţ ULUITOR făcut în această dimineaţă! "Cotabiţă nu moare, ci sufletul lui trece în….."

"Până la funcţii complexe este o cale lungă" "GSC este o scară clinică de evaluare sumară a activităţii cerebrale, o metodă standardizată de evaluare a afectării neurologice la pacientul comatos şi la pacientul cu politraumatisme.

O valoare de 8 înseamnă comă de gradul I, dar arată că pacientul mai are activitate cerebrală, ceea ce este foarte bine, adică poate respira spontan, reacţionează la durere etc. Însă de la această activitate, la nivel minim, elementar şi până la funcţii cerebrale complexe este cale lungă", ne-a declarat conf. dr. Tudor Ciuhodaru, specialist în medicină de urgenţă la Spitalul "Sf. Ioan" din Iaşi, scrie ziarulring.ro

Citeşte şi: ULTIMA ORĂ: Document OFICIAL privind starea de SĂNĂTATE a lui Gabriel Cotabiţă

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ