Detalii EMOŢIONANTE despre starea lui Gabriel Cotabiţă. Cum este hrănit artistul

| 22 mai, 09:05

Gabriel Cotabiţă se zbate să trăiască şi este ţinut în viaţă de aparate la Spitalul Floreasca, iar mii de oameni se roagă pentru sănătatea lui. De când se află în comă, cântăreţul este hrănit artificial, iar medicii luptă să-l salveze.

Gabriel Cotabiţă trece în continuare prin momente grele. La început a fost intubat, pentru a fi ventilat mecanic, iar recent medicii i-au făcut o traheostomie pentru a preveni o infecţie la plămâni. Este supravegheat permanent, atât de personalul medical, cât şi de aparatele care îi înregistrează fiecare modificare survenită în activitatea cerebrală, toată lumea sperând că artistul îşi va reveni.

"Starea artistului permite doar nutriţia artificială. Fluidele şi substanţele nutritive îi sunt introduse în organism prin alte căi decât cea normală, adică decât prin cavitatea bucală şi prin înghiţire. În cazul lui a fost posibilă doar alimentaţia parenterală, adică substanţele nutritive şi lichidele sunt introduse în organism prin intermediul unui cateter, printr-o venă centrală a corpului, aflată în apropierea inimii – vena subclavie. Carbohidrații (glucidele, zaharurile) sunt introduși sub formă de glucoză (dextroză), proteinele - sub formă de aminoacizi, iar lipidele (grăsimile) - sub formă de acizi grași esențiali. Acești nutrienți sunt exact calculați pentru necesarul zilnic", au declarat, pentru "ziarulring.ro", surse medicale.

"Pentru că i s-a făcut traheostomia, este foarte posibil ca laringele să fi avut de suferit. În cazul în care îşi va reveni din comă, există riscul să nu poată vorbi nici după ce tubul de traheostomă va fi înlăturat şi va respira singur; va fi nevoit să recurgă la ortofonie. Practic, va reînvăţa să vorbească. Va face exerciţii de articulare pentru a fi remediată tulburarea emisiei vocale. Însă despre cântat, greu de spus dacă va mai putea", ne-au precizat surse medicale. "Torentul sangvin venos este mult mai mare pe vena subclavie decât pe o venă periferică, iar riscul de înfundare a acesteia prin hrănirea parenterală este minimalizat. Astfel, bolnavului i se pot administra soluții mult mai concentrate, mult mai osmotice, puternic calorice, fără balastul lichidian aferent.", susţin surse medicale.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ