GABRIEL COTABIŢĂ, pregătit de doctori! Decizie de ULTIMĂ ORĂ luată de MEDICI

| 18 mai, 15:54

Starea lui Gabriel Cotabiţă este în continuare gravă, la 11 zile de la internarea în Spitalul de Urgenţă Floreasca, şi i s-ar putea face traheotomie, intervenţie prevăzută de protocoalele medicale, după şapte-zece zile în care un pacient este ventilat mecanic.

"Pacientul este în continuare internat în Secţia de Terapie Intensivă, starea lui este gravă, dar stabilă", au declarat surse medicale.

Traheotomia este o intervenţie chirurgicală care se face de urgenţă, în cazul disfuncţiei ventilatorii acute, prin obstrucţia căii respiratorii superioare, sau cu indicaţii bine precizate, în afecţiuni care necesită restabilirea unei ventilaţii adecvate.

Citeşte şi: Ultima ORĂ: GABRIEL COTABIȚĂ pe patul de SPITAL. Fosta soție, MOMENTE teribile

"Această procedură este trecută în protocoalele terapeutice şi se foloseşte în orice caz în care pacientul stă mai mult pe ventilaţie mecanică sau care urmează să stea o perioadă mai îndelungată conectat la aparate. Traheostoma se montează pentru a proteja traheea, dar şi pentru a elimina secreţiile şi se montează la şapte-zece zile după ce pacientul a fost intubat", au precizat sursele citate.

Cotabiţă este internat din 8 mai în Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Floreasca, fiind ventilat mecanic, după ce a fost găsit în stop cardio-respirator. Cântăreţul este îngrijit de o echipă multidisciplinară complexă care îl evaluează permanent, în funcţie de starea acestuia fiind luate în discuţie alte posibile investigaţii şi intervenţii.

Citeşte şi: RADU BANCIU critică ULTIMUL interviu al lui GABRIEL COTABIȚĂ

Investigaţiile complexe indicau, în 11 mai, drept cea mai probabilă cauză a stopului cardio-respirator suferit de Cotabiţă o tulburare severă de ritm cardiac, produsă în contextul unor afecţiuni cardio-vasculare preexistente. Reprezentanţii Spitalului de Urgenţă Floreasca arătau atunci că sunt "excluse infarctul miocardic acut, embolia pulmonară şi accidentul vascular cerebral".

Un examen RMN efectual în 12 mai a pus în evidenţă prezenţa unor zone de leziuni cerebrale grave. Tulburarea severă de ritm cardiac care a provocat stopul cardio-respirator a scăzut debitul sanguin cerebral şi implicit oxigenarea creierului a fost precară. De aceea se vorbeşte despre "leziuni cerebrale greu cuantificabile, în acest moment", spuneau surse medicale.

Citeşte şi: S-A întâmplat ASTĂZI la Spital. Gabriel Cotabiță în stare CRITICĂ

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ