Banii colectați din vânzarea biletelor la concertul caritabil al Angelei Gheorghiu nu au ajuns la victimele de la Colectiv

| 13 ian, 19:56

Banii colectați din vânzarea biletelor la concertul caritabil pe care Angela Gheorghiu l-a susținut pe 29 noiembrie, la Ateneul Român, în beneficiul victimelor din Club Colectiv nu au fost transferați în conturile acestora, suma care se ridică la peste 200.000 de lei urmând să fie virată ulterior, informează reprezentanții artistei.

Angela Gheorghiu a susținut gratuit primul concert umanitar extraordinar în România, inițiind și derulând o campanie dedicată colectării de fonduri în beneficiul victimelor din clubul Colectiv. 

Nucleul campaniei, concertul umanitar, a fost susținut cu sprijinul Orchestrei și Corului Filarmonicii "George Enescu" (directori Andrei Dimitriu, Nicolae Licareț) și al maestrului dirijor Tiberiu Soare. Campania a fost sprijinită de Fundația Prețuiește Viața, condusă de Andreea Marin. 

Desfășurată la finele lunii noiembrie și în prima parte a lunii decembrie, în doar două săptămâni campania a antrenat, datorită implicării Angelei Gheorghiu, donații atât din țară, cât și din afara țării, atât directe, cât și prin vânzarea de bilete, într-un efort umanitar internațional fără precedent. 

Concertul a fost transmis în direct de postul partener al campaniei, Realitatea TV, iar apoi retransmis de Societatea Română de Radiodifuziune. Toți artiștii din corul și orchestra Filarmonicii "George Enescu", precum și prezentatoarea serii, Andreea Marin, s-au aflat pro-bono pe scena Ateneului, în seara concertului. 

Potrivit comunicatului, bilanțul fondurilor colectate în perioada noiembrie — ianuarie, în urma concertului umanitar extraordinar susținut de Angela Gheorghiu și a campaniei dedicate se ridică la peste 430.000 de lei, bani rezultați din vânzările biletelor la concertul de la Ateneu, alături de donațiile individuale efectuate atât din țară, cât și din străinătate, direct în conturile deschise pentru acest eveniment de către Fundația Prețuiește Viața. Suma totală urmează să fie distribuită, prin intermediul Fundației Estuar, familiilor victimelor incendiului de la Colectiv. 

"Din acești bani, spre dezamăgirea inițiatorilor, cei 231.525 de lei rezultați din vânzarea biletelor la concert nu au ajuns încă în conturile Fundației Prețuiește Viața, aceștia trebuind să fie achitați de operatorul S.C. Project Expoziție Games & Sports S.R.L (biletoo.ro)", se arată în comunicat. 

"Îmi doresc ca în România din anul acesta 2016, responsabilitatea și profesionalismul să fie examinate înainte ca orice cetățean să obțină o funcție sau o proprietate, oricare ar fi ea, dar de către aceia care au demonstrat deja că au aceste calități; să începem să ne respectăm cu înverșunare valorile și să fim și mai umani, mai uniți, mai educați, patrioți și gospodari cu propria persoană, cu propriile locuințe, locuri de muncă, străzi, localități, cu propria noastră patrie. Să nu uităm niciodată că iubirea de semeni și voluntariatul sub orice formă — socială, medicală, culturală — sunt manifestări de civilizație și evoluție umană", a spus artista. 

"Le mulțumesc tuturor celor care au donat sume de bani din țară și din străinătate în această campanie care a fost extrem de importantă și de emoționantă pentru mine, sutelor de oameni care au participat la concertul umanitar de la Ateneu, tuturor partenerilor și prietenilor care s-au implicat fără ezitare, benevol, cu mult profesionalism, dedicare materială și sufletească, dublate și de discreție și modestie, în organizarea concertului și a campaniei", a spus Angela Gheorghiu, citată în comunicat. 

"Sumele colectate nu acoperă, din păcate, necesarul atâtor familii afectate de tragedie, dar sper ca inițiativa mea să fie replicată și de alte personalități și să întrețină valul de compasiune și umanitate creat în jurul Colectiv", a adăugat soprana.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ