Banii de pe taxa auto din 2012 pot fi recuperaţi. Află cum

| 15 feb, 2014

Taxa Auto instituită de Guvernul României în ianuarie 2012 contravine Articolului 110 al Tratatului de Funcţionare al Uniunii Europene, a stabilit Curtea de Justiţie a UE, la întrebările preliminare a două instanţe româneşti.

TAXA AUTO de primă înmatriculare a fost introdusă de Guvern în luna aprilie 2008, fiind calculată în funcţie de datele tehnice ale fiecărei maşini în parte. În ianuarie 2012 a intrat în vigoare o nouă taxă auto, înlocuind OUG nr. 50/2008 cu Legea nr.9/2012, care avea ca scop să facă taxa pe poluare conformă culegislaţia în vigoare, scrie RomâniaTV.net.

"Hotărârea vizează TAXA AUTO care a fost stabilită în anul 2012, deci vorbim despre maşinile care au fost înmatriculate în 2012, până în martie 2013. Pentru taxa din 2013 încă nu s-a dat nicio hotărâre. Decizia este general obligatorie, conform Constituţiei României, art. 148, aliniat 2: hotărârile Uniunii Europene, indiferent că este vorba despre Curtea Europeană de Justiţie sau CEDO, sunt obligatorii. Decizia nu mai este acum la interpretarea proprie a instanţelor din România", a precizat avocatul Bogdan Marian Pavel pentru Cuget Liber.

Potrivit acestuia, constănţenii care decid să solicite restituirea taxei achitate în perioada ianuarie 2012 - martie 2013, când a intrat în vigoare timbrul de mediu, ar putea să-şi obţină drepturile în câteva luni. Pentru demararea acţiunii au nevoie de dovada achitării taxei şi de actele maşinii.

Citeşte mai mult pe RomâniaTV.net.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ