Bărbatul care prezice FURTUNILE doar cu ajutorul mirosului. Cum este posibil

| 29 oct, 2014

Un studiu publicat de Revista Internaţională e Biometeorologie oferă detalii despre cazul neobişnuit al unui bărbat de 64 de ani, ce suferă de boala Parkinson şi ale cărui halucinaţii de miros par a fi  direct legate starea vremii.

În timp ce bolnavii de Parkinson suferă de tot felul de halucinţii, natura predictivă a acestora pare a fi unică.

Fantosmia (adică o halucinaţie privind mirosul) se spune că se intensifică cu circa 2-3 ore înaintea unei furtuni, iar gama de mirosuri pe care le simte acest bărbat în acele momente variază de la lemn ars până la "duhoarea" asemănătoare cu cea produsă de sconcs. Mirosul dispare imediat odată ce furtuna trece, iar bărbatul nu a dat greş niciodată.

Fenomenul a fost numit de specialişti drept o "exacerbare de vreme indusă a unei fantosmii".

Oamenii de ştiinţă au căutat diverse explicaţii pentru această abilitate de a prezice cu ajutorul mirosului, dar până în prezent mecanismul exact prin care se manifestă acestă abilitate nu este pe deplin înţeles.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ