Barna: Sperăm ca miercuri să votăm eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari

| 15 feb, 17:47

Vicepremierul Dan Barna a declarat, luni, că liderii Coaliției au agreat ca proiectul de eliminare a pensiilor speciale pentru parlamentari să fie introdus pe ordinea de zi a plenului reunit al Camerei Deputaților și Senatului și votat, cel mai probabil, miercuri.

El a precizat că situația pensiilor speciale este prioritară, însă pentru fiecare categorie beneficiară trebuie modificată câte o lege, ținând cont și de deciziile Curții Constituționale. Barna a precizat că o comisie va analiza această situație

Purtătorul de cuvânt al PSD, Radu Oprea, a declarat luni că social-democraţii vor propune marţi, în şedinţa Birourilor permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, introducerea pe ordinea de zi a proiectului privind eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor.
"Despre pensiile speciale ale parlamentarilor, ştiţi că PSD a depus proiectul de lege în Parlament. Am constatat ipocrizia celor din guvernarea de dreapta atunci când ne-am uitat cu atenţie în buget. Dacă şi dumneavoastră veţi face acelaşi efort, veţi vedea că în bugetul Camerei Deputaţilor şi al Senatului sunt prinşi banii pentru pensiile speciale ale parlamentarilor. Păi atunci să se hotărască. Când vorbesc serios despre acest subiect şi când nu? Noi solicităm, pentru că mâine dimineaţă (marţi dimineaţă - n.r.) este şedinţă de Birouri permanente reunite, să introducă pe ordinea de zi propunerea PSD pentru eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor", a spus Oprea, citat de Agerpres, într-o conferinţă de presă după şedinţa Biroului Politic Naţional al PSD.
El a adăugat că ar trebui ca Guvernul să aprobe, în următoarea şedinţă, o ordonanţă de urgenţă prin care să se elimine pensiile speciale.
Pe 2 februarie, vicepremierul Dan Barna declara, că se doreşte o abordare "raţională" în cazul pensiilor speciale, iar în săptămânile următoare Coaliţia majoritară doreşte convocarea unei şedinţe comune ale celor două Camere având ca obiectiv eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor.
"E adevărat, poziţia noastră, consecventă, este că ar trebui ca toate pensiile speciale să fie desfiinţate, aceasta este, însă, o abordare nerealistă. S-a încercat şi anul trecut, de câteva ori, perfect teatral de către vechiul Parlament, ştiindu-se clar că iniţiativa e neconstituţională. Abordarea noastră este cea raţională şi pragmatic realizabilă. Respectiv, pensiile speciale ale parlamentarilor, ne dorim ca în următoarele săptămâni (...), săptămâna aceasta, săptămâna viitoare să ajungem la plen comun şi să eliminăm pensiile speciale ale parlamentarilor, pentru că asta se poate face, nu are probleme de constituţionalitate. E foarte clar, modificăm Regulamentul parlamentarilor şi lucrurile devin foarte clare", a declarat Dan Barna, pe 2 februarie.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ