Barna, despre respingerea dezbaterii OUG pe justiţie în Parlament: Iordache a spus că nu are încă avizul CSM

| 22 oct, 15:08

Preşedintele USR, deputatul Dan Barna, a declarat luni că Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a respins dezbaterea în regim de urgenţă a legii de aprobare a OUG pe legile justiţiei, motivul invocat fiind lipsa avizului CSM.

„USR a solicitat în Biroul Permanent ca legea de aprobare a OUG să intre în regim de urgenţă în dezbatere, dar dl Iordache ne-a spus că nu au încă avizul de la CSM şi prin urmare mai aşteptăm pentru că acest aviz este obligatoriu să fie primit. În mod surprinzător, când a fost dată ordonanţa se pare că nu era obligatoriu. Din nou, PSD aplică legea când şi dacă doreşte şi are nevoie. Va urma o procedură de urgenţă după ce va veni avizul CSM”, a declarat, luni, liderul USR Dan Barna, după şedinţa Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor.

Preşedintele Comisiei pentru legile justiţiei, Florin Iordache, a declarat pentru MEDIAFAX, pe 18 octombrie, că singurii care pot interpeta o lege sunt Parlamentul sau Guvernul, însă vor fi luate în considerare şi observaţiile CSM, în procedura parlamentară de aprobare a OUG pe Legile justiţiei.

"Va fi discutat acest proiect, vom asculta atât punctul de vedere al iniţiatorului, dar fără îndoială vom ţine cont şi de observaţiile asociaţiilor profesionale şi ale CSM în primul rând. Am văzut că o secţie a avut o anumită interpretare a legii. Din ce ştiu eu, singurii care pot interpreta o lege sunt Parlamentul sau Guvernul şi atunci, fără îndoială, ascultând toate părţile, vom vedea dacă şi ce articole modificăm şi cum le modificăm", a afirmat Florin Iordache.

Comisia specială comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru sistematizarea, unificarea şi asigurarea stabilităţii legislative în domeniul justiţiei, condusă de deputatul PSD Florin Iordache, a primit, spre dezbatere şi aprobare, proiectul de lege privind aprobarea OUG 92/2018 în domeniul justiţiei.

Termenul depunerii amendamentelor în Parlament este 24 octombrie, iar cel pentru raportul final al Comisiei parlamentare speciale este 31 octombrie.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ