Barna: Florin Cîţu părea un premier reformator la momentul constituirii acestei coaliţii

| 13 sep, 17:05

 

Copreşedintele USR PLUS Dan Barna spune că, la momentul constituirii coaliţiei de guvernare, Florin Cîţu "părea un premier reformator", mai aproape de nevoia României de schimbare.

 

 

Barna a afirmat, luni, la Europa FM, că la acel momet nu îl cunoştea pe Florin Cîţu - îl văzuse de două-trei ori în Parlament și se salutaseră.
"(...) dar miza în această situaţie a fost faptul că Florin Cîţu părea un premier reformator, mai aproape de nevoia aceasta a României de schimbare, de reformă, percepţie pe care am avut-o cu toţii sau foarte mulţi dintre noi la momentul constituirii acestei coaliţii.
Până la urmă, e o chestiune de competenţă umană de a putea înţelege cum se conduce o coaliţie. Dacă nu îţi respecţi partenerii de coaliţie, nu ai cum să funcţionezi, de fapt de aici vine problema de fond, ideea că acest cabinet e pe nume personal, ori nu poate fi pe nume personal cât el se sprijină pe voturile a trei parteneri şi nu pe ale unuia singur", a spus Barna, citat de Agerpres.
El susține că a avut cu Florin Cîţu "o relaţie civilizată" şi că nu relaţia dintre ei a fost problema pentru care au apărut dificultăţi în funcţionarea coaliţiei.
"Faptul că în situaţia Stelian Ion dimineaţa ne-am trezit cu programul PNDL, despre care cu două zile înainte discutasem că îl vorbim peste o săptămână cu amendamente şi îl facem să fie credibil, şi miercuri a fost băgat cu forţa împotriva acordului coaliţiei şi după care seara, în loc să clarificăm problema respectivă, am fost anunţat îl va remania pe Stelian Ion, am înţeles că tot ceea ce am semnat noi pentru premier nu însemna nimic, iar acordul din coaliţie l-a privit ca pe o glumă.
Rezumatul situaţiei este următorul: avem o coaliţie în care unul dintre parteneri nu mai sprijină premierul.
În momentul în care coaliţia propune un nou premier se poate merge mai departe", a încheiat Barna.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ