Barna (USR): PSD să se delimiteze de afirmațiile deputatului Cătălin Rădulescu și să îl excludă din partid

| 15 mar, 14:34

USR solicită PSD să se delimiteze de afirmațiile deputatului Cătălin Rădulescu și să-l dea afară din partid.

"Referitor la declarațiile din ultimele zile ale deputatului Cătălin Rădulescu, USR solicită PSD și președintelui acestuia, Liviu Dragnea, să-l demită pe Cătălin Rădulescu pentru că aceste declarații pe care le-aș putea numi de terorism civic, pe care Cătălin Rădulescu a înțeles să le profereze, fac rău nu numai Parlamentului României, fac rău societății noastre în ansamblul ei. (...) O demisie din Parlament așteptăm dacă domnia sa ar da dovadă de onoare și ar fi într-adevăr un lucru remarcabil, asumându-și faptul că o astfel de declarație nu poate fi acceptată de către o societate democratică. PSD îi cerem delimitarea clară și demiterea din calitate de membru de partid", a spus deputatul USR Dan Barna, la o conferință de presă.

Potrivit lui Barna, este de neconceput ca un deputat să afirme că deține arme militare de asalt pe care nu ar ezita să le folosească drept tunuri de apă.

"Faptul că un deputat ales în Parlamentul României afirmă că deține acasă arme militare de asalt pe care nu ar ezita să le folosească împotriva cetățenilor și faptul că îndeamnă autoritățile să folosească tunurile cu apă ne duce într-o sferă de neconceput pentru o democrație echilibrată. (...) Un astfel de deputat și-a pierdut credibilitatea, și-a pierdut dreptul de a mai reprezenta poporul român, indiferent de ce culoare politică ar fi în spatele poziției sale", a adăugat Barna.

Cătălin Rădulescu, deputat PSD de Argeș, a declarat, într-un interviu pentru "Adevărul": "Pentru ce mai se duc oamenii în Piața Victoriei acum și pentru ce noi nu ieșim împotriva lor cu tunurile de apă, dacă nu mai au motiv? Nu putem să transformăm în maidan, un loc în maidan, hai să facem cum se întâmplă în Franța, în America, peste tot. Noi am făcut, am cerut autorizare, să ceară și ei autorizare".

El a mai spus că are o armă AKM: "Dacă vreodată mai vine cineva cu vreo idee să schimbe statul ăsta pentru care am luptat noi, sunt pregătit să ies cu arma să trag. Imediat! Imediat! Dar pot să ies unde vreau eu, dacă mă apucă vreo nebunie, pot să ies să trag unde vreau eu, e riscul meu și hotărârea mea".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ