Baroul Bucureşti a amânat pentru 31 august dezbaterea cererii de excludere a lui Victor Ponta

| 23 aug, 15:29

Consiliul Baroului Bucureşti a amânat pentru data de 31 august dezbaterea cererii privind excluderea din barou a lui Victor Ponta, a declarat marţi decanul Baroului Bucureşti, avocatul Ion Dragne.

"Am avut pe ordinea de zi o solicitare de excludere din profesia de avocat a domnului Victor Ponta, membru al Baroului Bucureşti. Înainte de începerea şedinţei, domnul avocat a depus la Baroul Bucureşti un memoriu cuprinzând punctul de vedere al domniei sale şi un set de documente din care a rezultat că a formulat o reclamaţie prealabilă împotriva ordinului de revocare a titlului de doctor în Drept, precum şi o cerere de suspendare a efectelor ordinului respectiv, depusă la Curtea de Apel Bucureşti", a precizat Dragne. 

El a anunţat că la data menţionată au fost invitaţi Monica Macovei, cea care a făcut cererea de excludere din Barou a lui Victor Ponta, precum şi acesta din urmă, el menţionând că prezenţa celor doi nu este obligatorie. 

"Nu avem o procedură disciplinară în care doamna Macovei este petenta şi domnul Ponta este persoana împotriva căruia s-a făcut o plângere disciplinară, ci avem o cerere inedită în raport de care Consiliul a apreciat că este utilă invitarea celor doi membri ai Baroului Bucureşti pentru a-şi preciza punctul de vedere în scris şi pentru a răspunde la eventualele întrebări ale membrilor Consiliului. Prezenţa domniilor lor este facultativă, iar lipsa lor nu va împiedica dezbaterile şi luarea unei eventuale decizii", a explicat Ion Dragne. 

Potrivit acestuia, este "o cerere şi o situaţie inedită" pentru că nu s-a mai întâlnit până în prezent un astfel de caz. 

"Motiv pentru care am fost desemnat eu, împreună cu alţi doi membri ai Consiliului - Mihai Tănăsescu şi Flavia Teodosiu -, ca până marţi, 30 august, să prezentăm un raport scris membrilor Consiliului, astfel încât să dezbatem şi să luăm o decizie. De asemenea, Consiliul a apreciat că este necesar să îi invite pe doamna Monica Macovei, care a formulat cererea, şi pe domnul Victor Ponta, pentru şedinţa din 31 august, la ora 12,00", a mai precizat Dragne. 

El a menţionat că decizia Consiliului, oricare va fi ea, este atacabilă. "Decizia Consiliului, care va fi aceea, este un act administrativ supus unui control atât în sistemul organizării profesiei de avocat, de legalitate la Uniunea Naţională a Barourilor din România, cât şi la instanţa de judecată", a arătat el. 

Baroul Bucureşti a luat în discuţie marţi cerea depusă de europarlamentarul Monica Macovei de excludere a lui Victor Ponta din avocatură, după ce acestuia i s-a retras titlul de doctor. 

Monica Macovei a cerut decanului Baroului Bucureşti, printr-o solicitare scrisă, excluderea lui Victor Ponta din avocatură, invocând faptul că acesta a dobândit calitatea de avocat fără examen, ca titular al diplomei de 'doctor în drept', titlu care i-a fost retras.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ