Basarab Nicolescu, filosof care locuieşte la Paris: Noutatea este ca teroriştii nu vin din afara Franţei

| 08 ian, 20:23

Basarab Nicolescu, fizician si filosof recunoscut care locuieste de aproape 50 de ani la Paris, a vorbit pentru HotNews.ro despre ce se intampla astazi in Franta, la o zi de la atentatul terorist de la Charlie Hebdo.

"Traim timpuri de barbarie. Noul aspect este faptul ca teroristii nu vin din afara Frantei, ci dinauntrul ei. Teroristii sunt francezi", a declarat pentru HotNews.ro primul roman care a castigat medalie de aur in istoria olimpiadei internationale de matematica.

Contactat de HotNews.ro, Basarab Nicolescu a afirmat ca “un numar uimitor de tineri francezi se lasa indoctrinati de o ideologie debila care nu are, de fapt, nimic religios si doresc sa plece in Siria sau in alte locuri ale ‘razboiului sfant’”.

“Cred ca ceea ce se intampla este un simptom al unei civilizatii debusolate, fara un nou sistem de valori adaptat complexitatii lumii de astazi”, a declarat filosoful. 

“Traim timpuri de barbarie. Noul aspect este faptul ca teroristii nu vin din afara Frantei, ci dinauntrul ei. Teroristii sunt francezi. Deci, nu se pune problema schimbarii raportarii Europei Occidentale la imigranti. In Franta domneste stupoarea. Nimeni nu credea ca un astfel de lucru se poate intampla pe teritoriul Frantei”, a precizat Basarab Nicolescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
08 ian, 20:54
Nicolae Ceausescu
Mai tovarase...
... ai uitat ce zicea Malraux despre secolu' douasunu'?

http://www.dailymotion.com/video/x5uoi6_hello-papa-tango-charlie-mort-shum_music

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ