Băsescu a dat startul destructurării PDL la un mic şi o bere

| 22 iul, 2013

Prezent în weekend în judeţul Argeş la târgul prilejuit de sărbătoarea Sf. Ilie, preşedintele Băsescu a mai luat o cărămidă dintr-un PDL şi aşa şubrezit pe care a aşezat-o la temelia Mişcării Populare. Astfel, 22 de primari PDL din Argeş au fost exclusi din partid şi se vor alătura Mişcării Populare. Anunţul a fost făcut de Comitetul Director PDL Argeş la numai o zi după vizita preşedintelui Traian Băsescu.

Prin urmare, vizita lui Traian Băsescu în  localitățile Costeşti şi Ungheni nu a vizat doar o baie de mulţime, ci a fost mai cu seamă o stratagemă politică prin care a vizat racolarea primarilor declaraţi indezirabili de către PDL. “Eu eram în Bucureşti, mi-am terminat treaba acum o oră şi jumătate, două ore şi am zis: “Unde să beau o bere?”. M-am uitat pe invitaţiile din apropierea Bucureştiului şi era Ungheni. Şi atunci am zis: “Dau o fugă până la Ungheni, beau o bere şi plec mai departe. Vă doresc la toţi sănătate şi astăzi să va distraţi!“, afirma preşedintele duminică.

În altă ordine de idei, şeful statului bifează două obictive: pe de o parte, mai administrează o lovitură democrat-liberalilor care pierd practic toată structura politică din judeţul Argeş; pe de altă parte, încearcă să ajute Mişcarea Populară care în ultima perioadă nu a dat vreun semn că ar duce la îndeplinire angajamentul asumat prin Marian Preda legat de generarea unui partid politic de către Fundaţia Mişcarea Populară pe care o conduce.

În realitate, demersul lui Traian Băsescu denotă maniera răzbunătoare în care tratează PDL. Iar faptul că a reuşit să rupă încă o facţiune „la un mic şi-o bere” se doreşte a fi o demonstraţie de forţă prin care şeful statului arată formaţiunii democrat-liberale că intenţionează să îşi ducă până la capăt planul de a-şi transfera fidelii din PDL către Mişcarea Populară. Ca imagine, preşedintele Băsescu nu a sărbătorit neapărat pe Sf. Ilie, ci a celebrat o nouă mutare care complică viaţa PDL.

Pentru PDL, situaţia este foarte delicată. După ce a pierdut filiale întregi şi membri marcanţi sub conducerea lui Vasile Blaga, după un Congres controversat în primăvară în care s-au adus acuzaţii privind frauda la alegerile interne şi după ce nu a reuşit să se organizeze ca partid serios în opoziţie, perspectivele formaţiunii democrat-liberale nu sunt deloc optimiste. Cel mai probabil, alegerile pentru Parlamentul European din mai 2014 vor consemna prăbuşirea PDL şi vor readuce pe tapet contestaţiile la adresa actualei echipe de conducere.

Până atunci însă, Traian Băsescu şi apropiaţii lui vor săpa pe mai departe la fundaţia PDL-ului. În fiecare săptămână câte un intelectual apropiat de şeful statului îşi anunţă transferul de la PDL la MP. Cu o regularitate aproape zilnică, formaţiunea condusă de Vasile Blaga este măcinată din interior de noi dezertări sau scandaluri. Astfel, după ce a PDL a fost drastic sancţionat de către alegători la alegerile din decembrie 2012 şi nu a reuşit să convingă în opoziţie, ultimii adepţi ai lui Traian Băsescu îşi pregătesc plecarea din partid.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
22 iul, 2013
ady
coane esti dobitoc ? au fost dati afara nu isi dadura demisia iar conducerea pe care cu onor o citezi in articolul de mai sus a fost demisa.lasa-te si lasa-ne ca esti tampit
22 iul, 2013
ramona
Ce bine ca a baut o bere Basescu asa a facut si rtv o emisiune cu Chiriac si Abramburica despre cat de bun este PM care nu bea o bere.Bravo
22 iul, 2013
cititor
autor prolific
"Baiatul "asta reuseste adevarate performante ziaristice...
Se pricepe absolut la orice....si chiar de mai multe ori in 24 ore...
Este tare "eficient"...
Stau si ma intreb daca e platit/articol....

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ