Băsescu a promulgat Legea pentru lucrări de dezvoltare a Nabucco

| 31 mai, 2013

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, astăzi, decretul pentru promulgarea Legii privind unele măsuri necesare pentru lucrările de dezvoltare a conductei de gaze naturale Nabucco.

Camera Deputaţilor a aprobat, la 21 mai, în calitate de for decizional, proiectul de lege privind unele măsuri necesare pentru lucrările de dezvoltare a conductei de gaze naturale Nabucco. Proiectul de lege a fost adoptat cu 329 voturi pentru, un vot împotrivă şi nicio abţinere, el primind şi votul Senatului pe 14 mai.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a precizat, la acea dată, că acest proiect vizează independenţa energetică a României. "Este un proiect pentru independenţă energetică, pentru viitorul acestui stat, pentru companiile care vor să dezvolte în România - costurile pe energie să scadă", a subliniat el.

Preşedintele Comisiei pentru industrii şi servicii din Camera Deputaţilor, Iulian Iancu, a declarat că actul normativ ajută România în mod substanţial în diversificarea surselor în alimentarea cu gaze naturale. "Practic, se promovează o lege dedicată acestui proiect în dorinţa de a accelera toate operaţiunile privind executarea şi funcţionarea cu Transgaz, partener deplin în cadrul companiei de proiect Nabucco", a afirmat Iancu.

Pentru realizarea proiectului legea prevede şi exproprieri, acolo unde este cazul, însă respectând în totalitate drepturile proprietarilor, cu despăgubire la justă valoare, a mai spus Iancu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ