Legea privind obţinerea şi utilizarea fondurilor UE a fost promulgată de preşedintele Băsescu

| 31 mai, 2013

Preşedintele Traian Băsescu a semnat vineri decretul pentru promulgarea Legii privind sancţionarea neregulilor apărute în obţinerea şi utilizarea fondurilor europene.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, şeful statului a promulgat Legea privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 22/2012 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 66/2011 privind prevenirea, constatarea şi sancţionarea neregulilor apărute în obţinerea şi utilizarea fondurilor europene şi/sau a fondurilor publice naţionale aferente acestora.

Legea a fost aprobată pe 8 mai de Camera Deputaţilor şi prevede că persoanele fizice sau juridice care primesc numai pe baza unei cereri de plată subvenţii finanţate din fonduri europene şi fonduri publice naţionale aferente acestora în cadrul politicilor agricole comune vor putea fi sancţionaţi de autorităţi pentru eventualele nereguli în obţinerea şi utilizarea fondurilor UE.

Potrivit unui amendament adoptat de Senat, vor face subiectul verificărilor inclusiv beneficiarii persoane fizice sau juridice îndreptăţite să primească numai pe baza unei cereri de plată subvenţii sau ajutoare care sunt finanţate din fonduri europene şi fonduri publice naţionale aferente acestora din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală.

De asemenea, se introduc unele prevederi privind constituirea unor obligaţii privind raportările financiare din partea autorităţilor cu competenţă în gestionarea fondurilor europene.

Actul normativ a fost iniţiat ca urmare a solicitării Comisiei Europene pentru aplicarea unor corecţii financiare prin aplicarea procedurii de certificare pentru patru programe operaţionale: POS Mediu, PO Regional, POS Transporturi şi POS Creşterea Competitivităţii Economice atât pentru cheltuieli certificate, cât şi pentru cheltuieli ce urmează a fi certificate.

Şeful statului a mai semnat vineri şi alte decrete, respectiv decretul privind eliberarea din funcţia de judecător la Curtea de Apel Bucureşti a Valeriei-Carmen Cosma, în urma pensionării acesteia; decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 72/2011 pentru modificarea Legii nr. 356/2003 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Institutului Cultural Român; decretul privind promulgarea Legii pentru aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 64/2012 privind modificarea unor acte normative şi pentru reglementarea unor măsuri tranzitorii în domeniul executării unor creanţe datorate statului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ