Băsescu a scos-o la încălzire pe amazoana Udrea pentru cursa prezidențială

| 18 mar, 2014

Întrebat despre posibilitatea ca Elena Udrea să iasă învingătoare la prezidențiale, în contextul în care unele sondaje indică faptul că ar obţine în jur de 30% în turul al doilea, împotriva lui Victor Ponta, Traian Băsescu a răspuns râzând că aceasta "poate să îl bată pe Ponta, fizic, dacă e nevoie".

Traian Băsescu a vorbit luni, într-un interviu, despre şansele Elenei Udrea de a candida și, eventual, chiar câștiga în alegerile din toamnă. Întrebat despre posibilitatea ca aceasta să iasă învingătoare la prezidențiale, în contextul în care unele sondaje indică faptul că ar obţine în jur de 30% în turul al doilea, împotriva lui Victor Ponta, şeful statului a răspuns râzând că aceasta "poate să îl bată pe Ponta, fizic, dacă e nevoie".

Glumița președintelui a fost făcută pentru ca doamna Udrea să apară în niște titluri de articole, sporindu-i acesteia notorietatea ca ipotetic candidat în cursa prezidențială. Este mai greu de intuit dacă mesajul președintelui avea și o altă conotație în afară de afirmarea, încă o dată pentru cine mai era nevoie, că dânsa beneficiază de toată încrederea și tot sprijinul actualului rezident de la Cotroceni.

Mare parte din interviul acordat de șeful statului a constat în acest gen de admirație netăgăduită față de lidera partidului său. Deși nu a pariat direct pe Elena Udrea – “nu îmi dau seama ce ar putea să facă, de cât ar putea să crească” –, Traian Băsescu nu a avut decât vorbe frumoase la adresa fostei sale protejate și actuală amazoană aruncată în lupta pentru Cotroceni. A lăudat evoluția pozitivă a fostei ministre, "ca discurs politic, ca atitudine", și a comentat că "are calităţi de om politic extrem de valoroase, dar care trebuie valorificate prin experienţă şi în timp, se va confirma în perioada următoare". Sigur, am putea să ne întrebăm de ce a fost suficient de bună să ocupe un fotoliu de ministru în guvernele Boc înainte de a fi confirmat calitățile sale deosebite.

"Va fi un om politic care o să aibă ceva de spus în politica românească," crede președintele, iar ce anume o să aibă de spus va fi cel mai probabil chiar ce îi va transmite chiar el. De fapt, Băsescu a lăsat de înțeles, deloc voalat, că este interesat și implicat în cariera viitoare a doamnei Udrea. Întrebat dacă i-ar recomanda să intre în competiţia electorală la prezidenţiale, el nu a răspuns că nu e treaba unui președinte în funcție să se intereseze de cine vine după el, nu a răspuns că are probleme mai mari, cu Ucraina, cu creșterea economică, cu situația din UE, nu a dat nici măcar un răspuns vag de diplomat prin care să evite subiectul. Nu, acesta a spus sec: "Să mai vedem, după europarlamentare putem discuta". Vasăzică, dânsul va fi implicat în viitoarele discuții? Va avea un cuvânt de spus, în calitate de membru al fundației, sau ce? Ce rol își asumă președintele pentru ‘discuțiile’ de după europarlamentare? Va fi un simplu negociator, va face lobby deschis pentru preferata sa sau, poate, se vede deja reunificatorul dreptei?

Un lucru este cert: nimeni nu crede că declarațiile șefului statului au fost întâmplătoare sau făcute la insistențele jurnaliștilor. Nu, Traian Băsescu a vrut să fie el cel care lansează varianta Elena Udrea pentru președinție. Iar afirmațiile sale au fost luate foarte în serios de către toți actorii de pe scena politică. Victor Ponta a afirmat categoric, întrebat de aceste declarații, că Elena Udrea va candida la Preşedinţia României: "Eu cred că în partea cealaltă lucrurile sunt lămurite, va candida doamna Udrea”. Și, într-adevăr, cine din partidul prezidențial i-ar putea contesta poziția de candidat doamnei Udrea, după ce chiar președintele a apreciat-o drept “un opozant necruţător”? Cât de necruțătoare este aceasta, nu e cazul să ne pronunțăm, dar trebuie recunoscut, însă, că dacă există cineva îndreptățit să vorbească despre “fizicul” Elenei Udrea, acela este Traian Băsescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
19 mar, 2014
goPonta4president
"Glumița președintelui a fost făcută pentru ca doamna Udrea să apară în niște titluri de articole, sporindu-i acesteia notorietatea ca ipotetic candidat în cursa prezidențială "
si s-au gasit imediat si unii cretini de ziaristi sa scrie...
de fapt nu ziaristi ci "slugi","slugile" lui Sultanescu si Palada...
doar ei doi sunt indreptatiti sa vorbeasca despre creierul lipsa al angajatilor..
lipsa de creier+coloana au fost conditii de angajare
18 mar, 2014
Marinarus Erectus
Amazona scoasa la produs, sa fie clar!
Cititi si cutremurati-va:http://gazetalubuzoianu.wordpress.com/2014/03/08/biografia-romantata-a-elenei-udrea-blonda-lu-plescoi/
”Atunci când Elena Gabriela Udrea era în clasa a VI-a (la școala nr. 16), familia s-a mutat la o altă adresă in Buzău. În ultimele clase de liceu (făcut la B.P.Hasdeu, intre 1988-1992) , fata a început să-şi “alerge caii”, devenind, efectiv, prostituată. În mod concret, ea “presta” la o matroană pe nume Petruţa, care ţinea un bordel clandestin, în două apartamente, pe aceeaşi scară (unul lângă altul), dintr-un bloc cu 4etaje, situat în Cartierul Micro V din Buzău. “Tanti” Petruţa îi făcea “lipeala” şi cu clienţi din Bucureşti, unde “eleva” Găbiţa se ducea cu trenul, dar se întorcea cu limuzina, plină de bani şi atenţii. Miliţia de Moravuri din Buzău o avea în evidenţă.”

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ