Ponta îl contrazice pe Putin: Există diferenţe fundamentale între Crimeea şi Kosovo

| 18 mar, 2014

Premierul Victor Ponta, aflat la Tirana, a declarat că el nu susţine o parelelă între Crimeea şi Kosovo, precum preşedintele rus Vladimir Putin, deoarece există diferenţe fundamentale între aceste două situaţii, şi a arătat din nou că este important ca ţările UE să aibă o poziţie clară.

"Nu susţin o paralelă între Crimeea şi Kosovo, există diferenţe fundamentale şi cred că este extrem de important ca toate ţările UE să aibă o poziţie foarte clară faţă de ce reprezintă, în mod indiscutabil, o criză pe plan european şi ceea ce poate duce din nou la un război rece", a spus Ponta, într-o conferinţă de presă cu omologul său albanez, Edi Rama.

El a arătat că Ucraina şi Republica Moldova, ca şi Georgia, trebuie sprijinite în drumul lor democratic spre integrare europeană.

La rândul său, premierul Albaniei a apreciat că o astfel de comparaţie este nefondată şi că intervenţia rusă "merge împotriva cursului istoriei".

Situaţia din Kosovo este similară celei din Crimeea, a declarat, marţi, preşedintele rus, Vladimir Putin, citat de Russia Today, în pagina electronică.

Putin a respins criticile privind referendumul din Crimeea, citând declaraţia unilaterală de independenţă a Kosovo, ca exemplu de autodeterminare lăudat de Occident.

Votul a fost considerat legitim din punctul de vedere al dreptului internaţional, de către Curtea Internaţională de Justiţie şi aceleaşi reguli se aplică în Crimeea, a declarat el.

Putin a respins afirmaţia potrivit căreia Kosovo a fost un caz unic din cauza vărsării de sânge şi a conflictelor etnice din Iugoslavia, poziţie susţinută de Washington. CIJ nu spune nimic despre numărul victimelor în justificarea separării Kosovo de Serbia, a declarat Putin.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ