Victor Ponta, favorit la Cotroceni indiferent de contracandidat

| 18 mar, 2014

Victor Ponta rămâne politicianul cotat cu prima şansă la alegerile prezidenţiale din acest an.

Ultimul sondaj INSCOP realizat în perioada 27 februarie – 4 martie arată că opţiunile de vot în favoarea lui Victor Ponta au crescut, în eventualitatea unei candidaturi acesta câştigând în faţa oricărui contracandidat.

Rezultatele bune ale guvernării dar mai ales modul în care Victor Ponta s-a comportat ca premier de-a lungul celor aproape doi ani de mandat, l-au făcut pe acesta să conducă astăzi în preferinţele românilor, 38,7% dintre aceştia considerându-l persoana potrivită pentru Cotroceni.

Datele relevate de studiu devin cu adevărat interesante atunci când vine vorba despre turul II. În toate variantele luate în calcul pentru turul II al alegerilor prezidenţiale, Victor Ponta este câştigător. Un detaliu destul de spectaculos, în condiţiile în care ne-am fi aşteptat, firesc, ca erodarea guvernării să-şi facă simţită efectele.

Luând în calcul ipoteza că preşedintele PNL, Crin Antonescu, ar reuşi să ajungă în turul II, liberalul ar pierde fără drept de apel în faţa premierului Victor Ponta. Antonescu ar strânge doar 42,5%, faţă de cei 57,5% care i-ar da voturile prim-ministrului român.

Şi în faţa prezidenţiabilului cu pretenţii, Mihai Răzvan Ungureanu, actualul şef al Executivului nu ar avea nicio emoţie, învingându-l categoric pe fostul premier, 58,4% la 41,6%. Cât privesc scenariile avansate de aşa-zisul partid PMP cu privire la un posibil cuplu electoral Emil Boc preşedinte – Traian Băsescu premier, acestea stârnesc mai degrabă râsete, mai ales când observăm că actualul primar al Clujului ar ieşi cel mai şifonat dintr-o confruntare cu premierul Ponta. Doar 31,5% dintre repondenţi ar fi dispuşi să-i acorde votul lui Emil Boc, Victor Ponta câştigând detaşat cu 68,5%.

În ceea ce îl priveşte pe Klaus Iohannis, acesta se bucură în continuare de o bună cotă de încredere, dar aceasta nu se transpune în totalitate şi în intenţie de vot. Prin urmare, o confruntare prezidenţială cu Victor Ponta s-ar dovedi pierzătoare pentru Klaus Iohannis, premierul obţinând majoritatea voturilor şi de această dată, primind 51,1% din voturi.

Un alt aspect interesat care reiese din sondajul INSCOP priveşte evoluţia lui Crin Antonescu. Preşedintele PNL şchioapătă în sondaje iar în acest moment, singura şansă pentru ca Antonescu să ajungă la Cotroceni este ca acesta să între în turul II cu Mihai Răzvan Ungureanu. O cursă strânsă, dar la finalul căreia liberalul ar avea de câştigat, Antonescu urmând să obţină 52,8% din sufragii. Exceptându-l pe Sorin Oprescu cu care ar ieşi la egalitate, în orice alte scenarii, Antonescu nu ar reuşi să învingă niciun alt contracandidat. Surprinzător, nici măcar pe fostul PNL-ist, Călin Popescu Tăriceanu. Astfel, în cazul unei bătălii în turul II al prezidenţialelor, actualul şef al Senatului l-ar învinge pe Crin Antonescu : 50,4% – 49,6%.

Cu alte cuvinte, dacă în USL rămâneai, preşedinte deveneai. Dar, luând în seama comportamentul duplicitar al liberalului din ultimul an, poate este mai bine că Antonescu nu mai are astăzi prima şansă la funcţia de preşedinte. Rămâne de văzut totuşi care vor fi până la urmă candidaţii înscrişi în cursă. Timpul însă trece.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

5 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
19 mar, 2014
Romania...Trezeste-te!)))))))
Asa scapam de cancerul Romaniei: PSD & USL & USD..
Presedintele Romaniei: Klaus Iohanis
Prim Ministrul Romaniei: Traian basescu
Ministrul justitiei: Monica Macovei
19 mar, 2014
Romania...Trezeste-te!)))))))
Asa scapam de cancerul Romaniei: PSD & USL & USD..
Presedintele Romaniei: Klaus Iohanis
Prim Ministrul Romaniei: Traian basescu
Ministrul justitiei: Monica Macovei
19 mar, 2014
dalmatienii usl
Pontaxe
Ponta fara antenele lui voiculescu, Antena 3 si Romania tv a lui ghita, unde vezi si auzi numai minciuni, dezinformare si manipulare ordinara, doua trusturi aflate in slujba inclpatilor penali stransi ciorchine in jurul lui ponta si-al lui voiculescu...ponta ar fi ,,ZERO" si-ar avea o cota ca si PC-ul lui felix...0,5%!!!!!
18 mar, 2014
canciautor
Ponta trebuie "impins" spre candidatura...
folosind orice mijloace...
bine face Sultanescu ca modifica procentele in sus pentru el...din sondaje
trebuie convins "carlanul"
numai asa putem scapa PSD-ul de el..
18 mar, 2014
titi aripa
manipulare
nu este absolut deloc adevarat... manipulati lumea cotei ce sunteti

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ