Ponta: Regret că Antonescu crede că adversarul politic al PNL este şi va fi PSD. Cum a răspuns Crin

| 18 mar, 2014

Liderul PSD, Victor Ponta, afirmă că regretă credinţa liderului PNL, Crin Antonescu, că bătălia nu se mai dă cu Băsescu, care iese din mandat, ci cu PSD-ul "cu tentaţie de partid-stat", şi arată că el se bazează în continuare pe toţi liderii şi votanţii PNL care nu uită cine este adversarul României. Liderul liberal a replicat arătând că nu comentează însemnările pe Facebook ale lui Victor Ponta.

UPDATE Antonescu: Nu fac comentarii la însemnările pe Facebook ale domnului Ponta

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marţi, că nu comentează însemnările pe Facebook ale lui Victor Ponta, adăugând că nu este nici psiholog şi nici consilier, ca să ştie de ce premierul iese cu aceste mesaje şi apreciind că preşedintele PSD "o va mai ţine aşa mult timp".

"Nu fac comentarii la însemnările pe Facebook ale domnului Ponta. Ce am avut de spus despre această încercare de amorţire şi de păcălire până la urmă a întregii opinii publice, m-am exprimat ieri. Nu am nimic de adăugat", a afirmat Crin Antonescu, despre postarea premierului pe pagina de socializare.

"Probabil că o va mai ţine aşa mult timp, dar este problema domniei sale, nu a mea", a adăugat Antonescu.

Întrebat de ce crede că premierul iese cu astfel de mesaje, preşedintele PNL a răspuns: "Nu sunt nici psiholog, nici expert, nici consilier a domnului Ponta".

Declaraţia liderului PSD, premierul Ponta, a fost postată pe Facebook marţi dimineaţa, înainte ca acesta să plece în vizitele pe care le va efectua în Grecia şi Albania,

"Regret această credinţă a lui Crin Antonescu! Eu mă bazez în continuare pe toţi liderii, militanţii şi votanţii PNL care nu uită cine este adversarul nostru şi al României!", afirmă Ponta.

El a comentat astfel după ce, luni seara, la Realitatea TV, liderul PNL, Crin Antonescu, a afirmat că, din acest moment, adversarul politic pentru liberali este PSD-ul, fără ca aversiunea faţă de PSD să se traducă printr-o simpatie faţă de preşedintele Traian Băsescu.

"Adversarul nostru politic, de acum încolo, este PSD-ul. Aici se joacă altă carte, cartea antibăsismului. Se joacă multe voturi, pe două confuzii: confuzia că oricine e antibăsist e democrat, ceea nu e adevărat, şi că oricine e anti-PSD e pro-Băsescu, ceea ce iarăşi nu este adevărat", a spus Antonescu.

El a explicat că aversiunea faţă de PSD nu se traduce printr-o simpatie faţă de preşedintele Traian Băsescu.

"Faptul că PSD-ul e adversarul nostru politic principal şi va fi în următorii ani nu înseamnă deloc că ne-am apropiat de Băsescu, ci înseamnă că bătălia pentru viitorul României nu se mai dă cu Băsescu, care iese din mandat, ci se dă cu acelaşi PSD pe care din păcate l-am redescoperit, cu acelaşi partid cu tentaţie de partid-stat nereprimată", a afirmat Antonescu.

Anterior, liderul PNL a respins categoric ideea refacerii USL dupa alegerile europarlamentare, idee susţinută de Victor Ponta şi Călin Popescu Tăriceanu, subliniind faptul că uniunea nu se va mai reface, în schimb PSD va simţi ce înseamnă ca liberalii să fie în Opozitie.

El a comentat astfel declaraţiile premierului Victor Ponta privind refacerea USL după europarlamentare, afirmând că şeful Guvernului "nu are curaj fără camuflaj" şi că ţinta acestuia este ca PNL să obţină un rezultat prost la europarlamentare şi "să scape de Antonescu".

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, la Senat, întrebat despre refacerea Uniunii Social Liberale (USL) că acest lucru se poate întâmpla, "şi cu domnul Antonescu şi fără domnia sa", acest lucru urmând a-l decide liberalii.

"Eu cred că se poate întâmpla acest lucru, pentru că duşmanul comun, domnul Băsescu, doamna Udrea şi sistemul lor, după cum vedeţi, a prins curaj din nou", a spus Ponta, înainte de a intra la biroul preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

El a ţinut să să precizeze că despre modul în care se poate reface această alianţă nu decide el. "Eu cred că foarte bine putem şi cu domnul Antonescu, şi fără domnia sa, asta decid liberalii, nu decid eu. Poate vor alţii. PNL este aliatul nostru în USL", a spus premierul.

Întrebat dacă a discutat cu Crin Antonescu în ultima vreme, Victor Ponta a spus: "Nu am avut ocazia, dar o să discut oricând cu domnia sa, nu există niciun fel de restricţie din partea mea".

Preşedintele PSD, Victor Ponta, le-a spus, luni, membrilor coonducerii PSD, reuniţi în şedinţa BPN, să rămână în relaţii bune cu liberalii pentru că după 25 mai, respectiv după alegerile europarlamentare, vor fi din nou împreună.

"Vă rog pe toţi să transmiteţi în teritoriu că avem nevoie de toate forţele şi de toţi aliaţii, inclusiv o să vă rog pe cât posibil - pe la Iaşi e mai greu - dar în rest cred că se poate să rămânem în relaţii bune cu liberalii, pentru că după 25 mai eu cred că vom fi nou împreună", a spus Ponta, în debutul şedinţei BPN al PSD, la care presa a avut acces.

Purtătorul de cuvânt al PNL, Cristina Pocora, i-a transmis, printr-un comunicat de presă, premierului Victor Ponta să se concentreze asupra activităţii guvernamentale şi să înceteze în a mai clama refacerea USL după alegerile europarlamentare, să renunţe la "demagogie" şi "intrigi politice".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ