Mircea Diaconu, scos de pe listele PNL pentru europarlamentare

| 18 mar, 2014

Fostul senator Mircea Diaconu a fost retras de pe lista liberalilor pentru alegerile europarlamentare, susţin surse PNL. Decizia a fost oficializată mâine în şedinţa conducerii centrale a partidului, scrie RomâniaTv.net.

Astfel, Mircea Diaconu nu poate candida la alegerile europarlamentare, în urma sentinţei de incompatibilitate.

ANI a explicat că, în urma acestei sentinţe, Mircea Diaconu nu poate ocupa timp de trei ani o funcţie publică. Anterior, Diaconu se declara ''incompatibilul de serviciu al României''. El a afirmat că așteaptă o contestație din partea Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) asupra candidaturii sale la alegerile europarlamentare, pentru ca instanța să stabilească dacă poate intra în cursa pentru Parlamentul European.

"De-abia aștept și mi-am dorit să existe această contestație (a ANI-n.r.), îmi doresc să fiu contestat, ca să se judece într-o instanță românească, din fericire, chiar rapidă, măsura sancționării mele. Este o aberație, scrie foarte limpede în lege, ANI n-a citat exact și textul este așa: în cazuri de incompatibilitate și conflict de interese, persoana nu are voie să ocupe o funcție de demnitate publică virgulă, aici n-a mai apărut nimic în comunicatul ANI, cu excepția celor electorale. E vorba de dreptul normal, care face parte din drepturile universale ale omului, a alege și a fi ales, dreptul la a candida. Sunt niște drepturi cetățenești, care nu pot fi ridicate printr-o sancțiune administrativă, pentru că această chestiune ANI este de tip de administrativ. Or această restrângere de drepturi cetățenești se dă ca o pedeapsă complementarăla alte pedepse mult mai grave, vezi Adrian Năstase", a precizat, marți, la RFI, vicepreședintele executiv al PNL.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ