Mircea Diaconu: Sunt incompatibilul de serviciu al României, se trage cu tunul în mine

| 18 mar, 2014

Vicepreședintele executiv al PNL Mircea Diaconu se declară ''incompatibilul de serviciu al României'' și spune că așteaptă o contestație din partea ANI a candidaturii sale la alegerile europarlamentare, pentru ca instanța să stabilească dacă poate intra în cursa pentru Parlamentul European.

"De-abia aștept și mi-am dorit să existe această contestație (a ANI-n.r.), îmi doresc să fiu contestat, ca să se judece într-o instanță românească, din fericire, chiar rapidă, măsura sancționării mele. Este o aberație, scrie foarte limpede în lege, ANI n-a citat exact și textul este așa: în cazuri de incompatibilitate și conflict de interese, persoana nu are voie să ocupe o funcție de demnitate publică virgulă, aici n-a mai apărut nimic în comunicatul ANI, cu excepția celor electorale. E vorba de dreptul normal, care face parte din drepturile universale ale omului, a alege și a fi ales, dreptul la a candida. Sunt niște drepturi cetățenești, care nu pot fi ridicate printr-o sancțiune administrativă, pentru că această chestiune ANI este de tip de administrativ. Or această restrângere de drepturi cetățenești se dă ca o pedeapsă complementară la alte pedepse mult mai grave, vezi Adrian Năstase", a precizat, marți, la RFI, vicepreședintele executiv al PNL, întrebat dacă-și va retrage candidatura pentru Parlamentul European.

Mircea Diaconu se consideră "un om în care se trage cu tunul".

"Păi, dacă-i nedrept, că așa mi se pare mie și cu legea în mână, aș vrea să se facă dreptate și nu se poate decât așa, prin această contestație și judecare rapidă. Altfel, rămâne ca ANI și ca toată lumea care urlă, eu n-am voie să respir în România, pentru că sunt foarte vinovat, foarte vinovat pentru că am condus Teatrul Nottara, unii zic chiar bine", afirmă el.

Întrebat ce-i mai rămâne de făcut în politică, liberalul a răspuns zâmbind: "Să plec în munți! Îmi doresc chiar să plec în munți, în Deltă, nu m-am lămurit. Unii pleacă din țară, eu vreau să plec la țară, am această obsesie (...). Oriunde aș face un pas în România, un pas, dacă ies din curte, imediat apare un comunicat ANI, o adresă trimisă acolo: Diaconu este etc. etc. (...). Sunt incompatibilul de serviciu al României, lucru care mă onorează, pentru că știți cum e, dacă treci printr-un tunel de tipul ăsta și ăsta e un tunel, nu e un parc de distracții, vorbesc de politica românească, și nu ești agresat, scuipat, atacat, înseamnă că ori nu contezi ori ești de-al lor!", a conchis liberalul.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ