PNL, ieşit de la guvernare: Liderii locali bocesc prin teritoriu, se vorbește despre un Congres extraordinar

| 14 mar, 2014

Liderii locali din Partidul Naţional Liberal (PNL) se plâng că ieşirea de la guvernarea le-a tăiat accesul la finanţarea de la bugetul de stat. Iar pentru acest lucru dau vina pe Crin Antonescu, preşedintele partidului, afirmă senatorul liberal Cristian Bodea, într-o scrisoare deschisă către colegii de partid, publicată pe blogul său.

"M-a șocat declarația făcută de Crin Antonescu la Vâlcea: "Noi, liberalii, nu putem rivaliza cu acest aparat uriaş pe care îl are PSD". Poftiiiim?!… Ei bine, nu sunt de acord cu așa ceva… Mai mult, nu vreau să mai aud asta din gura celui ce este președintele meu de partid, cel ce va fi, în câteva luni, președintele României!", scrie Bodea pe blog.

"După ruperea USL, aparatul PNL e demoralizat și mulți preferă să creadă propaganda pesedistă.Primarii și președinții de consilii județene se simt ca și cățelul înțărcat. Sunt frustrați că au fost scoși de la guvernare, că au rămas fără bani, că nu mai sunt puternici, că sunt ai nimănui. Bocesc toți ca la înmormântare, prin filiale… Și dau toți vina pe Crin Antonescu…", semnalează senatorul.

Totuşi, el consideră că banii primiţi de aceşti primari au fost prea puţini, „mărunţişuri”. "Care guvernare, care bani, oameni buni?! Ce banii naibii v-au trimis Ponta și Chițoiu la bugete? Ce banii naibii v-a trimis Dragnea pe P.N.D.L.? Mărunțișuri! Bani de doi bani!", adaugă el.

Iar el continuă cu o mobilizare generală: "Ori luptăm până la capăt, ori ne lăsăm de politică! Ori rămânem un partid de nișă și ne orientăm după ciolanul aruncat de alții mai mari, ori ne ridicăm în picioare și le ținem piept socialiștilor! Ori suntem uniți, ori suntem doar o haită de lupi flămânzi!… Acum e momentul decisiv pentru liberali! Dacă nu ne dovedim puternici în 2014, vor trece câteva cicluri electorale până când românii vor mai avea încredere în seriozitatea și maturitatea noastră."

În acest context, Bodea crede că PNL nu trebuie să mai aspire doar la 20%, cifra fixată de Crin Antonescu drept scor minim la alegerile europarlamentare. Ci trebuie să câştige preşedinţia ţării şi să dea următorul comisar european. Şi mai mult decât atât: "PNL trebuie să pună viitorul premier al României! PNL trebuie să devină până la alegerile din2016 un partid de 30%! Acesta este proiectul pe care trebuie să ni-l asumăm, acum, azi! România trebuie să fie liberală în 2016!", concluzionează acesta.

 

Tag-uri: Crin Antonescu, PNL
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ