Băsescu a semnat decretul de numire a lui Bogdan Aurescu la conducerea MAE

| 24 noi, 2014

Premierul Victor Ponta l-a propus, luni, pe Bogdan Aurescu la șefia Ministerului de Externe, președintele Băsescu anunțând la scurt timp că a semnat decretul de numire a sa în această funcție, informează Administrația Prezidențială.

Victor Ponta a revenit asupra propunerii de nominalizare a lui Mihnea Motoc ca ministru la Externe şi l-a propus pentru această funcţie pe Bogdan Aurescu, secretar de stat în minister.

Săptămâna trecută, preşedintele Băsescu a menţionat că, pentru a nu intra în stare de incompatibilitate, înainte de numirea lui Motoc în Guvern, acesta trebuie să nu mai aibă calitatea de ambsador, fiind necesar un decret de revocare din funcţia de ambasador la UE.

El a explicat că acest decret de revocare trebuie contrasemnat de către premier.

Ceremonia de învestitură va avea loc la Palatul Cotroceni, la ora 19.00, odată cu depunerea jurământului doamnei Hegedüs Csilla în funcţia de ministru al Culturii.

Teodor Meleșcanu a demisionat de la conducerea Ministerului de Externe, în urma scandalului legat de proasta organizare a votului din diaspora.

El venise la conducerea MAE după ce demisia lui Titus Corlățean a plecat de la șefia instituției.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ