Băsescu ar putea candida la europarlamentare: „Deocamdată nu am luat o decizie, voi anunţa în ultima clipă”

| 05 feb, 09:06

Fostul preşedinte Traian Băsescu ar putea intra în cursa electorală, la alegerile europarlamentare din luna mai. Senatorul a recunoscut, la TVR, că partidul său, PMP, va trece pragul electoral doar cdacă el va fi cap de listă, şi a menţionat că va anunţa decizia în ultima clipă.

PMP nu şi-a anunţat încă lista candidaţilor la europarlamentare. Iar partidul a suferit, anul trecut, mai multe plecări ale parlamentarilor, către PSD şi ALDE, astfel că, la Senat, şi-a pierdut dreptul de a avea grup parlamentar. Traian Băsescu a decis, în 2018, să renunţe la şefia PMP, noul preşedinte al partidului fiind Ezgen Tomac. Întrebat dacă PMP va trece pragul electoral, la scrutinul europarlamentar, fără numele său printre candidaţi, Băsescu a spus: „Trece la limită, da, dar mai sigur ar fi cu mine cap de listă”.

 

„Deocamdată n-am luat o decizie. Ce vă pot spune cert este că îi voi susţine în campanie”, a adăugat preşedintele de onoare al PMP. El a vorbit despre un mandat la Parlamentul European ca despre „o experienţă extraordinară”, dar a explicat că această decizie i-ar afecta viaţa de familie. „Ar fi o experienţă extraordinară, dar nu simt nevoia să mai fac naveta. (…) Eu sunt un om care ştie foarte bine lucrurile acolo. Am stat zece ani acolo, mi-aş putea servi ţara acolo, dar nu pot lua o astfel de decizie. Avem patru nepoţei”, a spus Băsescu. În opinia sa, alegerile europarlamentare, ce vor avea loc în mai, „sunt extrem de importante de data asta, pentru că spectrul politic e atât de frământat”. „Aşezarea politică de la ultimele alegeri nu mai este valabilă. Şi atunci sunt extrem de importante pentru reaşezarea forţelor politice în perspectiva legislativelor din 2020. (…) Aşezarea de la alegerile din 2016 nu mai e valabilă”, a afirmat Traian Băsescu.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ