Băsescu: Armata Română a dobândit un binemeritat loc printre forţele militare ale lumii

| 25 oct, 2013

Preşedintele Traian Băsescu a transmis, astăzi, un mesaj cu prilejul Zilei Armatei României, în care susţine că militarii români îşi fac datoria în acord cu valorile şi principiile unui sistem democratic, demonstrând astfel că Armata noastră a dobândit un binemeritat loc printre forţele militare ale lumii.

“ Astăzi omagiem Ziua Armatei României. Este o zi cu o rezonanţă specială în conştiinţa şi istoria poporului român, când celebrăm un eveniment cu valoare de simbol al împlinirii naţionale, ziua în care ostaşii Armatei noastre eliberau, în 1944, animaţi de dragostea de ţară, ultima brazdă de pământ din Ardealul răpit prin Dictatul de la Viena” , afirmă Traian Băsescu, în mesajul său adresat militarilor şi veteranilor. 

Şeful statului îşi exprimă respectul şi recunoştinţa sa în faţa memoriei celor căzuţi pe câmpurile de luptă pentru apărarea ţării şi le aduce un omagiu veteranilor.

“ Prin misiunile îndeplinite astăzi, în ţară şi în teatrele de operaţii, militarii români sunt la înălţimea faptelor de arme ale înaintaşilor. Gândurile mele se îndreaptă, în aceste momente, către militarii aflaţi departe de cei dragi, în Afganistan, Balcanii de Vest, precum şi în alte părţi ale lumii. Ei demonstrează determinarea noastră de a ne respecta angajamentele şi de a lupta pentru promovarea şi apărarea intereselor de securitate ale României” , afirmă preşedintele. 

El evocă, totodată, “ cu preţuire şi respect, memoria eroilor căzuţi la datorie în teatrele de operaţii, precum şi a militarilor răniţi în misiunile internaţionale şi suntem alături de familiile acestora” .

“ De Ziua Armatei României, pot afirma cu tărie că militarii români îşi fac datoria în acord cu valorile şi principiile unui sistem democratic, demonstrând astfel că Armata noastră a dobândit un binemeritat loc printre forţele militare ale lumii. Astfel, ca stat membru al Alianţei Nord-Atlantice şi al Uniunii Europene, România are, la ora actuală, o Armată care acţionează, alături de aliaţii noştri, eficient şi profesionist, cu oameni hotărâţi şi dedicaţi îndeplinirii misiunii lor” , declară Traian Băsescu.

El adresează personalului Armatei României “ cele mai calde felicitări şi urări de succes în nobila misiune de a servi patria sub tricolor” .

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ