Băsescu: Aş fi vrut să văd şi drapelul românesc lângă cel secuiesc

| 15 aug, 2013

Traian Băsescu a participat, astăzi, la hramul mânăstirii de la Izvoru Mureşului şi a primit un drapel al României de la arhiepiscopul Covasnei şi Harghitei, Ioan Selejan. Preşedintele a spus că, în drum spre Izvoru Mureşului, a văzut la mai multe porţi drapelul secuiesc şi pe cel al Ungariei şi consideră că ar fi un semn de respect dacă s-ar arbora alături de acestea şi drapelul României.

"Sigur că respect mult dreptul fiecăruia ca la el în casă să facă ce vrea. Venind încoace am văzut la porţi şi drapelul secuiesc lângă cel unguresc, al Ungariei. Oare nu era loc şi pentru drapelul României? Nimeni nu spune să nu le pună pe acestea acasă la ei, dacă aşa vor. Dar trebuie să găsim un loc şi pentru tricolor pentru că acesta va fi semnul că ne respectăm unul pe celălalt", a punctat şeful statului. 

La sfârşitul Sfintei Liturghiei de la Izvoru Mureşului au fost împărţite credincioşilor 1.200 de drapeluri ale României. Arhiepiscopul Ioan Selejan a oferit câte un tricolor şi soţiei preşedintelui, ministrului de Externe, Titus Corlăţean, şi senatorului Ecaterina Andronescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ