Băsescu, atac la Isărescu pe Codul Fiscal: A vrut Mugurel să se înfoaie

| 29 iul, 23:50

Traian Basescu este de parere ca s-a ajuns in situatia actuala cu Codul Fiscal din cauza declaratiilor guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, care l-au influentat pe presedintele Klaus Iohannis. Basescu e de parere insa ca noul Cod Fiscal va fi adoptat in cele din urma.

"Nu-s de acord cu ce face Banca Nationala, nu e treaba lor. A vrut Mugurel sa se infoaie putin", a declarat Traian Basescu miercuri seara la B1 TV despre ce s-a intamplat in ultima perioada.

In urma cu cateva zile, Mugur Isarescu declarase ca reducerea TVA ar trebui aplicata gradual, iar deficitul sa fie tinut sub control. Seful BNR a cerut Guvernului sa revina asupra Codului Fiscal, considerandu-l inaplicabil in actuala forma. Acesta e de parere ca masurile propuse nu sunt sustenabile si nu considera ca ar trebui aplicate toate odata. "Este inaplicabil din punct de vedere economic si impactul sau bugetar ar insemna o schimbare politica majora", a spus Isarescu vinerea trecuta.

Legat de retrimiterea proiectului legii Codului Fiscal in Parlament, Traian Basescu a afirmat ca este de acord cu Klaus Iohannis: "In ceea ce priveste intoarcerea Codului Fiscal inapoi, eu sunt de acord cu Iohannis. Sunt de acord cu Iohannis, bazat pe un singur cuvant, prudenta. Ce era daca stateau trei luni din anul 2016 sa vada daca intr-adevar au si resurse pentru investitii?", a spus Basescu.

In urma cu aproape doua saptamani, presedintele Klaus Iohannis a retrimis Parlamentului spre reexaminare proiectul legii Codului Fiscal, invocand faptul ca actul normativ poate fi pus in aplicare doar dupa "o riguroasa analiza" a implicatiilor asupra bugetului consolidat.

Miercuri, presedintele Klaus Iohannis a explicat de ce a retrimis Codul Fiscal in Parlament, subliniind ca, desi Romania are nevoie de relaxare fiscala, "conteaza foarte mult maniera in care se realizeaza aceasta".

Deputatii si senatorii se vor reuni, la sfarsitul lunii august, intr-o sesiune parlamentara extraordinara, pentru a discuta pe marginea Codului Fiscal.

Astfel, reexaminarea Codului Fiscal ar urma sa fie discutata in Senat pe 24 august si pe 25 si 26 august in Camera Deputatilor.

Seful statului va trebui sa promulge actul normativ in aceeasi forma, daca nu vor fi aduse modificari.

Premierul Victor Ponta a declarat luni ca inainte de adoptarea Codului Fiscal nimeni nu a spus ca nu este de acord cu acesta, el afirmand, in legatura cu propunerea liberalilor de a exista consultari pe teme importante, ca dialogul este intotdeauna foarte bun.

PNL a trimis invitatii partidelor politice pentru consultari pe tema Codului Fiscal, atat PSD, cat siUDMR aratandu-se deschise dialogului.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
30 iul, 07:36
Florin
Castigati imediat, din prima luna!
Ultima sansa! Bani acum! Atentie!
Acest sistem imbunatatit este indispensabil celor care vor neaparat sa castige mai multi bani in timpul liber. NU aveti obligatii! Trebuie doar sa aplicati niste instructiuni simple! Castigurile incep imediat, din prima luna! Nu e nevoie sa construiti retele formate din oameni! Este necesar sa aveti putin timp liber. Solicitati acum detalii la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ