Băsescu bagă cuțitul în inima românilor care au votat pentru demiterea sa

| 08 oct, 2013

Pe măsură ce se apropie de finalul mandatului său, Traian Băsescu se implică într-un număr de controverse ce se mărește considerabil, de la o zi la alta. Privite în retrospectivă, e greu de spus care dintre toate scandalurile de care și-a legat numele ar merita primul loc într-un top improvizat.

Cu siguranță însă că ultimul său mesaj ar putea fi considerat ca unul din cele mai descalificante din toată cariera sa politică și ar ocupa astfel unul din primele locuri ale podiumului. În acest mesaj le reamintește adversarilor săi politici dar și numărului enorm de cetățeni care au votat în vara lui 2012 în favoarea demiterii sale că ar putea cere prelungirea mandatului său cu lunile suspendării. Tehnic vorbind este doar o diversiune, pentru că nu există nicio prevedere legală în acest sens, dar mai ales că într-o asemenea controversă va fi cerut cu siguranță arbitrajul CCR.

Traian Băsescu insistă că dorește să-și continue activitatea politică, probabil într-unul din partidulețele desprinse din PDL-ul muribund, perspectivă care ar avea de suferit dacă acesta va pleca de la Cotroceni umilit și refuzat de CCR. Viitorul politician va trebui și așa să se confrunte cu sarcina dificilă a minimizării manifestărilor de satisfacție și bucurie care cu siguranță vor avea loc la plecarea sa din funcție și nu își permite să pluseze în acest sens cu un ultim scandal de adio în anticamera CCR.

Declarația deci trebuie luată cum grano salis, ca una eminamente politică, detaliu exploatat deja de adversarii săi. În timp ce liderul liberal Crin Antonescu a estimat că Traian Băsescu probabil are chef de glume, premierul Ponta a ripostat în registrul acid, aducându-i aminte printre rânduri președintelui de toți aceia care l-au vrut plecat din fruntea statului și cărora le-ar datora acesta mai degrabă cei zece ani de mandat prezidențial. Cel puțin din punct de vedere politic, Victor Ponta a atins astfel un punct dureros pentru mentorul politic al liberal-democraților, lunga perioadă în care Traian Băsescu a guvernat nestingherit în numele PDL fiind considerată invariabil de experții și analiștii politici un eșec din punct de vedere economic.

Ceea ce însă pare să ignore atât președintele cât și echipa sa de consilieri este detaliul important că marea masă a populației nu gândește în termeni politici ci mai degrabă afectivi. Pentru toți aceștia mesajul președintelui se poate constitui foarte ușor într-o ultimă sfidare, un cuțit întors în rana plebiscitului ignorat din vara anului trecut. Traian Băsescu pare să fi renunțat astfel la încercările sale de a mima măcar imaginea unui politician popular, încercări abandonate probabil în urma băilor eșuate de mulțime când președintelui i-a apărut cât se poate de evident că, după o primă și scurtă reacție de derută, localnicii refuză să se mai entuziasmeze ca odinioară, în prezența sa.

Dacă analiștilor familiarizați stilului și mesajelor sale, Traian Băsescu le poate crea cel mult impresia unei anumite disperări care-l constrânge să se cramponeze de putere, celor peste 7 milioane de contestatari de anul trecut președintele riscă prin acest mesaj să le ofere exact motivația necesară pentru a dezgropa din nou securea războiului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

57 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
13 noi, 2013
camy
Basescu - golanul tarii
Un golan, un comunist, un securist a ajuns presedinte cu ajutorul minciunilor si a lingailor din jurul sau si a prostirii poporului roman. Cine striga jos comunismul, jos securistii - Basescu- (ultimul comunist si securist al tarii).
Dar acum cine il linge pe Basescu - tot niste lingai: televiziunea B1(Turcescu cu golanii lui; Pora, curvele lui Basescu (Udrea, Macovei,Boagiu, etc sunt multe). multi politicieni(fosti securisti): Stolojan, Ungureanu, Blaga, Preda,si aici etc... sunt multi.
Prostimea needucata crede in continuare toate minciunile si manevrele lui Basescu , care in 20 ani de cand este la putere(ministru, primar, presedinte) NU A FACUT NIMIC PENTRU OAMENI, el a sfidat si si-a batut joc de poporul roman.
De neinteles cum Romanii- saraci in general voteaza asa numita Dreapta (aceasta este pentru bogatii care isi apara averile ! si vor sa exploateze prostimea). Nici monarhia nu este o solutie?! ca tot prostimea ar trebui sa intretina Casa Regala???.
Vai de noi prostimea!!!!
14 noi, 2013
Vic
Si cine conduce acum tara?
Camy draga, ai dreptate: "vai de voi, prostimea"!!!
Daca va incanta atat de mult sa aveti un guvern si un executiv conduse de-un HOT - adica un om care a furat munca altuia si si-a facut lucrare de doctorat din ea - atunci va meritati soarta!
Daca va incanta atat de mult sa aveti un parlament in care presedintele senatului - al doilea om in tara dupa presedinte - a fost prezent la lucrarile parlamentului numai cand a reusit sa se trezeasca din somn, atunci va meritati soarta!!!
Sa traiti bine si sanatosi si sa va dea Cel de sus un dram de minte macar in ceasul al doispelea...
12 noi, 2013
javra
@ion -dar pe tine te apuca primavara
12 noi, 2013
caius
hai ponta te votam
11 noi, 2013
ion
Dar ce umilit va pleca PONTA ca nu il apuca primavara !
11 noi, 2013
nicu
Corectitudine
Mai cucoana pe noi nu ne intereseaza ce face Base, Pontosu, Isareanu, Antoneanu, de ce mu esti corecta si nu spui ca poporul doreste MONARHIA sa scape de acesti nomenclaturisti si securisti care au supt si omorat poporul de 70 ani

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ