Băsescu: Ca preşedinte de partid am obligaţia să candidez. Nu am luat decizia definitivă

| 07 oct, 10:54

Preşedintele PMP, Traian Băsescu, a declarat, joi, că nu a luat încă o decizie definitivă privind candidatura sa la alegerile parlamentare, adăugând că în cazul în care studiul pe care formaţiunea pe care o conduce va arăta că intrarea sa ajută partidul, o va face.

"Nu am luat o decizie definitivă, dar este clar că fiind preşedinte de partid am obligaţia să iau steagul partidului în mână la alegerile legislative şi să candidez. Asta este obligaţia morală a unui preşedinte de partid. Trebuie văzut însă dacă acest lucru ajută partidul sau nu şi acest lucru îl vom şti în a doua parte a lunii octombrie. Vom face un studiu sociologic în timp util, că e bine să ne dăm seama, să ştim şi ştiinţific nu numai prin instinct sau prin obligaţia morală", a spus Băsescu, într-o emisiune a postului B1 TV. 

Referindu-se la anunţul făcut de Elena Udrea, fostul preşedinte a susţinut că nu a fost surprins, arătând că ''ultima'' sa recomandare a fost să nu candideze. 

"Nu m-a surprins deloc, pentru că am discutat cu ea. Să clarifică lucrurile, doamna Udrea nu mai e membră în PMP de anul trecut, din primăvară. Am discutat cu ea înainte să ia decizia asta şi sugestia mea a fost să nu candideze, pentru că riscul să se prăvale pe ea şi alte dosare este major. I-am adus aminte de tratamentul de care a avut parte în plină campanie prezidenţială când i-au apărut fotografii, când a fost arestat soţul. Am prevenit-o că îşi asumă riscuri suplimentare dacă va candida. Ultima mea recomandare, şi discutată serios, a fost nu candida. Este decizia dânsei, este majoră şi nu poţi să-i schimbi decizia. Ca un bun prieten i-am făcut recomandarea să nu candideze'', a spus Băsescu. 

El a caracterizat-o pe Elena Udrea ca o femeie ''foarte independentă'', politica şi biserica fiind refugiile în care îşi caută liniştea. 

''E o femeie foarte independentă, pe de o parte, pe de altă parte o şi înţeleg foarte bine, cunoscând-o foarte bine, este o femeie singură, o femeie care are greutăţi greu de dus de unul singur, dacă discutăm şi de instanţe şi de purtatul pe la Parchete. Probabil orientarea către biserică şi către politică par a nu se potrivi una cu alta, dar se potrivesc temperamentului ei. Au rămas singurele refugii (...) îşi caută într-o zonă liniştea şi în altă zonă să încerce să fie utilă cumva. O înţeleg foarte bine", a adăugat liderul PMP.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ