Băsescu către cetăţenii moldoveni: Cereţi unirea şi o veţi avea!

| 12 aug, 2013

Preşedintele Traian Băsescu le-a transmis, luni, cetăţenilor Republicii Moldova să ceară unirea cu România şi o vor avea, punctând că în ţara noastră nu există partid românesc care să nu vrea acest lucru.

''Vorbim de unirea Republicii Moldova cu România. Oameni buni, există în populaţia Republicii Moldova şi un filon sănătos care merge către acest lucru. Dar cei care reprezentaţi aici asociaţii din Republica Moldova puteţi să o spuneţi deschis acum - marea majoritate a populaţiei, în acest moment, nu doreşte unirea din România. Şi eu spun (...) cetăţenilor Republicii Moldova: Cereţi unirea şi o veţi avea. Dar cereţi-o!'', a spus Traian Băsescu.

Şeful statului a amintit că în Republica Moldova există Partidul Comunist care se împotriveşte unirii Republicii Moldova cu România.

''Dacă în România nu există, indiferent de abordarea ideologică, niciun partid românesc care să nu vrea unirea (...) în Republica Moldova aveţi cel mai mare partid, Partidul Comunist, care este antieuropean, anti-NATO şi este pentru integrarea Republicii Moldova în Eurasia. România vrea unirea cu Republica Moldova. O vrea, dar nu vrea Republica Moldova. Nu aveţi încă o majoritate critică şi dacă aţi dovedi acest lucru nu ar fi nicio problemă'', a conchis preşedintele României.

Nu este prima dată când şeful statului transmite acest mesaj. În urmă cu trei săptămâni acesta a lansat aceeaşi idee. Preşedintele Traian Băsescu s-a întâlnit la mijlocul lunii iulie la Chişinău, cu reprezentanţi ai societăţii civile din Republica Moldovă. La remarca unei participante la întâlnire care spunea că ar trebui făcută unirea pentru a rezolva mai repede integrarea în UE a Republicii Moldova, şeful statului român a replicat: "Cereţi-o şi o vom face", transmite Mediafax.

Tema centrală a ediţiei din acest an a Universităţii de Vară de la Izvoru Mureşului este ''România şi românii de la frontiera Uniunii Europene şi NATO''.Printre subiectele abordate se numără ''Reunirea Basarabiei cu România, obiectiv major al românilor. Dar al României?

Integrarea europeană a Republicii Moldova prin reunirea cu România, soluţie românească a stabilizării frontierei UE şi NATO'', ''Comunităţile româneşti din vecinătate şi din Balcani între deznaţionalizare şi integrare Europeană'' sau ''Implicaţiile regionalizării asupra românilor din Covasna, Harghita şi Mureş; Autonomia teritorială pe criterii etnice a aşa-zisului Ţinut Secuiesc - actualizare a experimentului stalinist al Regiunii Autonome Maghiare''.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ