Băsescu, către poliţişti: Refuzaţi dependenţa carierei de suportul vremelnic al unui politician

| 08 apr, 2014

Preşedintele Traian Băsescu a făcut apel, marţi, la adresa poliţiştilor, cerându-le ca de acum înainte să refuze dependenţa carierei lor de suportul vremelnic al politicienilor, pentru că dependenţa politică îi "leagă de mâini" în activitate şi deciziilor lor.

"Mulţi dintre inspectorii şefi din conducerea inspectoratelor sunt oameni de toată isprava (...) Din păcate, niciun guvern în ultimii 20 de ani nu a fost interesat să depolitizeze complet conducerea inspectoratelor. Influenţa organizaţiilor de partid locale, influenţa structurilor politice locale a fost pentru unii determinantă în evoluţia în carieră. Vreau să ştiţi că e greşit şi e marea vulnerabilitate şi pentru poliţişti, şi pentru jandarmi, şi pentru DGIPI", a afirmat preşedintele Traian Băsescu, la bilanţul MAI.

"Atât timp cât evoluţia în carieră, în profesie e determinată de cât de bine sunt cu preşedintele de CJ, cu preşedintele organizaţiei de partid care se află la guvernare, carierea dumneavoastră nu se mai dezvoltă frumos, şi poate eu nu-mi dau seama, poate ministrul nu-şi dă seama, poate şeful de departament nu-şi dă seama, dar cu siguranţă şeful Poliţiei îşi dă seama şi mai ales colegii de lângă care ai plecat peste noapte în funcţii mari şi cu grade mari îşi dau seama", a punctat şeful statului.

Numirile politice


"Subliniez, e un lucru care s-a întâmplat în toate guvernările. Şi eu simt cel mai bine - cum se schimbă ministrul, vin valuri de propuneri de generali, ca şi cum cei făcuţi înainte nu mai sunt buni", a adăugat Traian Băsescu.

"Fac apel la dumneavoastră la a refuza de acum înainte dependenţa carierei de suportul vremelnic pe care vi-l poate da un politician.  Dependenţa politică vă leagă de mâini în activitate, vă face dependenţi în deciziile dumneavoastră, vă face să nu vă puteţi îndeplini misiunea pentru că strigă politrucul căruia îi datoraţi sprijinul", a afirmat preşedintele Băsescu.

Tag-uri: traian basescu
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ